Kennis en samenwerkingsplatform

Hiermee richten we ons op het verkrijgen, vertalen en verspreiden van kennis én op het stimuleren van samenwerking met betrekking tot gegevensuitwisseling in de zorg. We zorgen er voor dat kennis toegankelijk is, we vertalen landelijke ontwikkelingen naar de regio en vice versa en organiseren kennissessies en regionale campagnes. Een belangrijk onderdeel hierin is de overlegkalender. Bekijk hem in de downloads.

Projectportfoliomanagement

Met het projectportfoliomanagement zijn we in staat om zicht te krijgen en te houden op de projecten in de regio, en daar waar mogelijk te komen tot bundeling waardoor mensen en middelen efficiënter ingezet kunnen worden.

Infrastructuur en diensten

Zorgnetoost beheert de regionale infrastructuur en de regionaal gecontracteerde diensten en ondersteunt gebruikers, waardoor we veilige gegevensuitwisseling in de regio bevorderen. Hierbij vinden we het belangrijk om regionale afspraken te maken waardoor het goed aansluit op de zorgprocessen.

Netwerkzorg | verbinden

Legt het fundament voor netwerkzorg door data en beelden van en/of naar de patiënt en instelling uit te wisselen, waarmee betere zorg en lagere kosten kunnen worden bereikt. De doelstelling van deze programmalijn is verbinden: het patiëntvriendelijk, patiëntveilig en efficiënt verbinden van de digitale middelen van alle stakeholders in de zorg (zorgaanbieders en patiënten/cliënten) om daarmee de beschikbaarheid te garanderen van data, documenten en beelden.

Diagnostiek | veranderen

Zorgt ervoor dat diagnostisch gerelateerde ketenprocessen gedigitaliseerd worden, waardoor netwerkzorg patiëntvriendelijker en met betere zorgverlenerservaring wordt uitgevoerd. De doelstelling van deze programmalijn is veranderen: het patiëntgericht veranderen of transformeren van de bestaande regionale ketenprocessen in digitale processen, waar diagnostiek in meer of mindere mate een rol speelt. Hierbij zal workflow ondersteuning en/of procesautomatisering leiden tot patiëntvriendelijke, patiëntveilige en efficiënte gestandaardiseerde digitale processen.

Datagedreven zorg | verbeteren

Haalt meer waarde uit data door regionale analyses uit te voeren en netwerkzorg en diagnostische ketenprocessen te faciliteren met beslisondersteuning, zodat de uitkomst van het zorgproces beter en effectiever is. De doelstelling van deze programmalijn is verbeteren: het patiëntgericht verbeteren van de zorgverlening, met behulp van data-analyses en kunstmatige intelligentie, in termen van verbeterde kwaliteit van zorg en efficiëntere werkprocessen.

Downloads

Is jouw organisatie al betrokken bij de juiste overleggen?

Heb jij een goed idee voor de regionale projectenkalender? Ga dan aan de slag met het projectcanvas en stuur hem naar ons op.

Heb jij een goed overzicht van het applicatielandschap van jouw organisatie? Gebruik dit sjabloon om het in te vullen.

Bekijk hier ons handboek van de RPPC

Hier zie je alle regionale werkafspraken van de dienst ZNO Overdracht terug

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven? Laat dan je gegevens achter en ontvang het laatste nieuws in je mail.