Digitale samenwerking in Twente!

Actions
Loading...

Digitale samenwerking in Twente!

De zorg verandert in hoog tempo, ook of misschien jĂșist in Twente! Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van informatie-uitwisseling in de zorg en er komt de komende jaren veel op ons af. Dit blijkt wel uit de verschillende brieven van minister Bruins aan de Tweede kamer. Hierin onderstreept hij het belang van regionale samenwerking. In Twente zijn we dus op de goede weg. Nu is het tijd voor de volgende stap!

In juni organiseerden we de kick-off voor de versterking van de regionale samenwerking. In vervolgsessies onderzoeken we hoe we tot een gezamenlijke regionale visie komen. Waar willen we staan in 2025 en wat hebben we daar voor nodig? We zien twee belangrijke vraagstukken op ons af komen; de veranderende zorgvraag en personeelstekort binnen de zorg. In een aantal bijeenkomsten gaan we gezamenlijk gaan we aan de slag met deze vraagstukken en kijken we of we in de regio digitale oplossingen kunnen bedenken. Hoe kunnen we samen werken aan de zorg van morgen?

Kick-off
Op 11 juni 2019 was de kick-off bij vliegveld Twenthe. De uitnodiging hiervoor begon met een vraagteken, het doel was immers om te verkennen of er behoefte is aan meer regionale samenwerking. Na de succesvolle bijeenkomst concluderen we dat deze behoefte er is. We veranderen daarom het vraagteken in een uitroepteken: "Digitale samenwerking in Twente!".

Ben je benieuwd naar de presentatie van de kick-off of wil je hem nog een keer nalezen? Bekijk hem hier.

Vervolgsessies
In vervolgsessies gaan we met de verschillende informatiemanagers en betrokkenen aan de slag om tot een gezamenlijke regionale visie te komen. De eerstvolgende bijeenkomst is gepland om 9 oktober a.s.

Bijeenkomst 9 oktober
Naar aanleiding van de kick-off is in de zomerperiode met een kerngroep alvast een eerste opzet voor de TWEN gemaakt, waarmee de samenwerking willen verbeteren. Hier gaan we in de vervolgsessie concreet mee aan de slag met de informatiemanagers van de zorginstellingen uit de regio.
De sessie op 9 oktober heeft wederom een interactief programma waarin iedereen actief meedenkt over het versterken van de samenwerking. We gaan eerst plenair aan de slag met een terugkoppeling op de vorige sessie en om gezamenlijk vast te stellen wat onze ambitie is. Vervolgens gaan we in werkgroepen uiteen om verder uit te werken wat dit betekent. Aan het einde van de sessie hebben we een terugkoppeling van de werkgroepen.
De bijeenkomst vindt weer plaats in de inspirerende ruimtes van Vliegveld Twenthe. Deze keer in Hangar 11. Voor routebeschrijving zie hier.

Kamerbrieven minister Bruins
Wil je meer weten over de kamerbrieven van Minister Bruins? Klik op onderstaande linkjes om ze te lezen.

Kamerbrief over elektronische gegevens uitwisseling in de zorg 12-07-2019

Kamerbrief over elektronische gegevens uitwisseling in de zorg 09-08-2019

Kamerbrief over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg 20-12-2018

Meer informatie
Wil je meer weten over de bijeenkomsten of de ontwikkelingen op dit gebied? Neem dan contact op met Marloes Elskamp-Sanders via marloessanders@zorgnetoost.nl