Digitale samenwerking in Twente?

Actions
Loading...

Digitale samenwerking in Twente?

De zorg verandert in hoog tempo, ook of misschien jĂșist in Twente! Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van informatie-uitwisseling in de zorg en er komt de komende jaren veel op ons af. Dit blijkt wel uit de verschillende brieven van minister Bruins aan de Tweede kamer. Hierin onderstreept hij het belang van regionale samenwerking. In Twente zijn we dus op de goede weg. Nu is het tijd voor de volgende stap!

ZorgNetOost organiseert daarom samen met Thoon, Roset, Vitaal Twente en ZGT een kick-off voor de versterking van de regionale samenwerking. In vervolgsessies onderzoeken we hoe we tot een gezamenlijke regionale visie komen. Waar willen we staan in 2025 en wat hebben we daar voor nodig? We zien twee belangrijke vraagstukken op ons af komen; de veranderende zorgvraag en personeelstekort binnen de zorg. In een aantal bijeenkomsten gaan we gezamenlijk gaan we aan de slag met deze vraagstukken en kijken we of we in de regio digitale oplossingen kunnen bedenken. Hoe kunnen we samen werken aan de zorg van morgen?

Kamerbrieven minister Bruins
Wil je meer weten over de kamerbrieven van Minister Bruins? Klik op onderstaande linkjes om ze te lezen.

Kamerbrief over elektronische gegevens uitwisseling in de zorg 09-08-2019

Kamerbrief over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg 20-12-2018

Kick-off
Op 11 juni 2019 was de kick-off bij vliegveld Twenthe. De uitnodiging hiervoor begon met een vraagteken, het doel was immers om te verkennen of er behoefte is aan meer regionale samenwerking. Na de succesvolle bijeenkomst concluderen we dat deze behoefte er is. We veranderen daarom het vraagteken in een uitroepteken: "Digitale samenwerking in Twente!".

Ben je benieuwd naar de presentatie van de kick-off of wil je hem nog een keer nalezen? Bekijk hem hier.

Meer informatie
Wil je meer weten over de ontwikkelingen op dit gebied? Neem dan contact op met Marloes Elskamp-Sanders via marloessanders@zorgnetoost.nl