Z6_N9K0IH80N8I900Q2Q11AAF2036
{}
Z7_N9K0IH80N8I900Q2Q11AAF20J3

Privacymaart 2019

Iedereen in de zorg heeft te maken met privacy. Vaak een gevoelig en af en toe ingewikkeld onderwerp, waar veel mensen zich zorgen om maken blijkt uit de vele berichten in de media. Dit moet anders kunnen dachten wij. Daarom besteden we in maart een maand lang extra aandacht aan privacy; oftewel onze Privacymaart! Met deze campagne willen we op een positieve en ludieke manier privacy en informatieveiligheid onder de aandacht brengen bij zorg- en welzijnsprofessionals in de regio. Doe jij mee met privacymaart?

Campagne
Elke week staat er een specifiek thema binnen de campagne centraal. Via ambassadeurs in de instellingen en vanuit ZorgNetOost zijn tijdens de campagne verschillende middelen verspreid met informatie, tips & tricks over de specifieke thema's. Hieronder vind je per week de verschillende informatiemiddelen zoals de mailingen en de folder.
 

WEEK 1 - Zorg jij voor privacy?

We zijn begonnen! Samen gaan we privacy en informatieveiligheid (weer) onder de aandacht brengen in de regio. Maar laten we bij het begin beginnen; ZORG jij voor Privacy? Want weet je eigenlijk wel hoe het er voor staat met jouw digitale vaardigheden op dit gebied? Doe nu test!

Ga direct naar de zelftest   Mailing - We zijn begonnen   Mailing - Alweer bijna een week onderweg

WEEK 2 - Privacy op de werkplek
Week twee staat in het thema van privacy op de werkplek. Hiervoor hebben we een folder ontwikkeld met tips.

ZNO Folder Privacy op de werkplek

Wil je de folder printen? Print hem dan dubbelzijdig op A4 en vouw de folder dubbel tot een A5 folder.

WEEK 3 - Privacy buiten de werkplek
Deze week is er elke dag een kort artikel of een tip over dit onderwerp verspreid via mailingen en sociale media.

Mailing - Gratis koffie in ruil voor data?   Mailing - Gratis wifi? Liever niet!  Mailing - Herken nepmails  Mailing - Bescherm je online privacy   Mailing - Hou je gegevens in de gaten

WEEK 4 - AVG Leeft, zin en onzin.
De AVG is alweer bijna een jaar van kracht en heeft veel aandacht in de media gekregen. Weet jij wat waar is en wat "fake news" is? In een korte video gaan we in op een aantal veelgehoorde kreten.

Mailing - AVG leeft

 

Vragen
Heb je vragen over Privacymaart? Neem dan contact op met Marloes Elskamp-Sanders (marloessanders@zorgnetoost.nl) of Lian Vree Egberts (lianvreeegberts@zorgnetoost.nl).