Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22081
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Aan de slag met medicatieoverdracht

February 24, 2020

Er is nog veel winst te behalen op het gebied van medicatie-overdracht. De afgelopen tijd is er door verschillende partijen die betrokken zijn bij medicatieoverdracht, hard gewerkt aan plannen om medicatieoverdracht naar een hoger niveau te tillen.

Burgers in Nederland hebben recht op goede zorg. Een complete en goede elektronische overdracht van medicatiegegevens is belangrijk om het aantal medicatiefouten en ziekenhuisopnamen te verminderen.

De plannen om medicatieoverdracht naar een hoger niveau te tillen, zijn uitgewerkt in het masterimplementatieplan Medicatieoverdracht. Dit plan moet ervoor zorgen dat iedere burger in Nederland op elk gewenst moment over zijn of haar medicatiegegevens kan beschikken en dat zorgverleners een compleet beeld hebben van de patiënt. De vernieuwde Richtlijn Overdracht van Medicatiegegevens in de keten is hiervoor de basis.

Recent waren we vanuit RSO Nederland aanwezig bij de Kick-off implementatie medicatieoverdracht van Nictiz om samen met VZVZ, VWS, leveranciers en de verschillende koepels na te denken over de ‘hoe’ vraag. Hoe gaan we samenwerken in de implementatie van het programma Medicatieoverdracht, waarbij we zorg en ICT samenbrengen?

De focus op het gebied van deze implementatie vanuit RSO Nederland, ligt vooral op het samenbrengen van de verschillende sectoren en het verstreken van de regionale samenwerking. We gaan nu aan de slag om deze plannen verder uit te werken. Wordt vervolgd!

 

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5