Capaciteitsmodule in gebruik

June 3, 2019

Tijd voor de volgende mijlpaal; de module ‘capaciteitsmanagement’ binnen POINT is in gebruik genomen. In de regio is al langere tijd krapte van de capaciteit van de vervolgzorg. Hierdoor is het van grote meerwaarde om de regionale beschikbare opnamecapaciteit inzichtelijk te hebben.

De nieuwe module biedt de gebruikers verschillende mogelijkheden;

-In POINT wordt de beschikbare opnamecapaciteit in de VVT-organisaties voor verwijzende instellingen van zowel ziekenhuizen als VVT-instellingen getoond.

-VVT-organisaties kunnen hun zorgaanbod kenbaar maken voor specifieke patiëntgroepen. Dit geldt voor het reguliere zorgaanbod, maar ook voor patiëntgroepen waarvoor een nieuw of, bij verwijzers nog onbekend, (thuis)zorgaanbod beschikbaar is.

-Verwijzende instellingen die de Capaciteitsmodule POINT hebben, kunnen snel de beschikbare opnamecapaciteit zien en benutten. Dit is voor specifieke patiëntgroepen gericht op specifiek zorgaanbod waarvoor de beschikbare capaciteit net voldoende of tekort is, waardoor zoeken, en daarmee vertraging in ontslag, beperkt wordt.

Regionale afspraken

Om eenduidigheid te creëren met betrekking tot het gebruik van de module. zijn er in de regio (werk)afspraken gemaakt. In deze regionale werkafspraken staat bijvoorbeeld beschreven welke type bedden in de regio in capaciteitsmodule worden opgenomen, en staan bijvoorbeeld afspraken over het bijhouden van het overzicht. Deze regionale afspraken zijn hier terug te lezen.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.