De Vriezenhof sluit aan op ZNO e-Overdracht

September 12, 2019

Sinds deze week werkt de thuiszorgorganisatie de Vriezenhof ook met de regionale dienst ZNO e-Overdracht.

Voor de dienst wordt gebruik gemaakt van de applicatie POINT, het digitale samenwerkingsplatform voor transfers, verwijzingen en zorgoverdrachten in en buiten de regio. Hiermee werken de ziekenhuizen samen met Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg, Roessingh, ZorgAccent, Livio, Zorgschakel Enschede, De Posten, Liberein en Thuisgenoten, Zorg en Plezier en nu dus ook de Vriezenhof. Een mooi voorbeeld van goede regionale samenwerking in de zorg!

Als een patiƫnt na zijn of haar ziekenhuisopname aanvullende zorg nodig heeft, moet noodzakelijke informatie op tijd bij de volgende zorgaanbieder, zoals bijvoorbeeld een verpleeghuis, bekend zijn. Daarnaast is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de regionaal beschikbare plekken door de inzetting van de capaciteitsmodule.

In de regio wordt dit proces sinds 2014 digitaal ondersteund vanuit ZorgNetOost. Eerst met leverancier Topicus en sinds april dit jaar met leverancier Linkassist. Met ZNO e-Overdracht gaat de overdracht van informatie tussen zorgaanbieders kwalitatief beter, veiliger en sneller.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.