Deelt u uw gegevens?

February 26, 2018

Het leveren van goede zorg kan nog beter als zorgaanbieders in Twente e.o. informatie over hun patiënten in mogen zien, en uit mogen wisselen met andere zorgaanbieders. Via deze uitwisseling kunnen apothekers gegevens inzien. Echter mag uw apotheker dit alleen als u, als patiënt, daar toestemming voor geeft. Een goede zaak; wel iets om over na te denken en over te beslissen!

Apothekers vervullen een belangrijke rol. Wanneer een huisarts of specialist medicatie voorschrijft, zorgt de apotheker ervoor dat deze medicatie op de juiste wijze uitgegeven wordt. De apotheker kan de geleverde zorg nog beter op specifieke patiënten afstemmen, als hij individuele gegevens in kan zien. Door toestemming te geven voor de uitwisseling van gegevens tussen uw huisarts, ziekenhuis en apotheek zorgt u ervoor dat dit mogelijk is.

Deze toestemming moet u wel zelf bij uw apotheek vastleggen. Dit doet u door het registratieformulier bij uw apotheek in te vullen. Uw toestemming geldt enkel voor de apotheek waar u dit formulier invult. Wanneer u bij meerdere apotheken medicatie ophaalt, is het belangrijk dat u deze apotheken los van elkaar toestemming geeft om uw gegevens te mogen delen en in te mogen zien. Heeft u nog vragen over het vastleggen van uw toestemming? Kijk dan op bij de veelgestelde vragen op de website van ZorgNetOost.  We nodigen u als inwoner van Twente e.o. van harte uit om uw toestemming bij uw apotheker(s) vast te leggen. 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.