Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22081
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Even je apparaten checken voordat ze je hacken

February 20, 2020

We maken steeds meer gebruik van apparaten die verbonden zijn met het internet. Denk aan je TV, je draadloze printer of je slimme thermostaat. Dit maakt het leven makkelijker. Maar ook kwetsbaarder. Hoe voorkom je dat criminelen digitaal bij je inbreken? Doe je updates!

Apparaten die verbonden zijn aan het internet, ook wel slimme apparaten genoemd, kennen een aantal risico’s. Hierbij kan je denken aan verouderde software, kwetsbaar netwerk en onderdeel worden van een netwerk die criminelen gebruiken om schadelijke software te verspreiden.

Bekijk het filmpje van hobby hacker Hans waarin hij laat zien wat hij kan doen, als je je slimme apparaten in huis niet goed beveiligd hebt. Dus zijn advies is: doe je updates.


Om te voorkomen dat criminelen digitaal bij je inbreken, is het belangrijk je slimme apparaten regelmatig te updaten. Via de website www.doejeupdates.nl worden veel tips gegeven hoe je dit het best kan aanpakken. Wist je bijvoorbeeld dat het verstandig is om ook je router regelmatig te updaten? Kijk hier hoe je dat kan doen.

En als je je updates hebt gedaan, tijd voor de volgende stap: verander het standaard wachtwoord van je apparaat in een nieuw sterk wachtwoord. Tijdens de campagne Privacymaart 2019 hebben we jullie van tips voorzien hoe je veilig kan omgaan met je wachtwoorden. Zie de tips hieronder. Herken jij ze nog?

Ga jij veilig om met je wachtwoorden?
Beveilig je apparaten altijd met een wachtwoord. Gebruik hiervoor een wachtwoord dat voor jezelf makkelijk te onthouden is, maar voor iemand anders moeilijk te raden is. Schrijf je inloggegevens nooit op. Probeer deze te onthouden, of maak gebruik van een wachtwoordmanager. Hierbij kan je denken aan Keepass, 1Password, Lastpass of OnePass.

TIP: Gebruik voor iedere website een ander wachtwoord.
TIP: Schrijf je wachtwoorden nooit op.
TIP: Laat je wachtwoord niet onthouden door je webbrowser.


#ZNOPrivacypost

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5