Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22081
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Fijne veilige zomer!

July 23, 2020

Ook in deze bijzondere tijd wensen we je vanuit ZorgNetOost een fijne en veilige zomer! Ben jij of ga je binnenkort op vakantie? Ben je bewust van de veiligheidsrisico’s die mobiele apparaten kunnen lopen? En heb je al een powerbank ingepakt in je koffer?

Ben je benieuwd waarom een powerbank je kan helpen veilig op reis te gaan? En wil je graag een overzicht van tips om veilig op reis te gaan met je (mobiele) apparaten? We leggen het graag aan je uit.

Powerbank
Een powerbank is een veilige maatregel om juice jacking te voorkomen. Juice jacking is het stelen van data tijdens het opladen van (mobiele) apparaten via een usb poort. Bij openbare oplaadplekken of een oplaadkiosk kan je soms je apparaten opladen via een usb-poort. Er bestaat dan de kans dat er geprobeerd wordt om data van je telefoon te halen, of om malware te plaatsen. Vooral bij vliegvelden, beurzen, festivals of evenementen heb je de kans om een dergelijke oplaadplek te treffen.

Hoe kan je juice jacking voorkomen?
De makkelijkste maatregel om juice jacking te voorkomen is om alleen op te laden via je eigen apparatuur, zoals je eigen computer of je eigen powerbank. Gebruik ook geen kabels van onbekend herkomst, want ook deze kunnen worden misbruikt door cybercriminelen.

Tips om veilig op reis te gaan
Het meenemen van (zakelijke) mobiele apparaten op vakantie kan digitale veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Lees hier de tips van Digital Trust Center om veilig op reis te gaan.

Even een korte check:  
-    Heb je een back up gemaakt van je belangrijkste gegevens?
-    Heb je de meest recente software versies geĂŻnstalleerd op je mobiele apparaten?
-    Voert de software op je mobiele apparaten regelmatig automatische virusscans uit?
-    Heb je een veilig wachtwoord ingesteld op al je mobiele apparaten?

Check?! Het team van ZorgNetOost wenst je een prettige en veilige vakantie toe. We blijven je, ook tijdens de zomerperiode, voorzien van actualiteiten en tips op het gebied van privacy en informatieveiligheid. Houd onze social media kanalen en onze website dus in de gaten.

#ZNOPrivacypost

 

 

 

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5