Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22081
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Geslaagde PGO bijeenkomst

January 17, 2019

Dit bleek wel uit de volle en enthousiaste zaal bij onze Lunch Meet Up van 12 december jl. Een goed begin. Na een heerlijke lunch van Broodje Nu* was het hoog tijd voor onze directeur Renie Heerbaart om iedereen te verwelkomen en het onderwerp in te leiden. We hadden een vol en ambitieus programma, om zoveel mogelijk kennis te delen in een kort tijdsbestek. Vervolgens werden we door de twee aanwezigen van MedMij bijgepraat over de landelijke ontwikkelingen.

Waarbij een mooi overzicht werd gepresenteerd van waar we nu staan en wat er de afgelopen periode allemaal is bereikt op het gebied van het afsprakenstelsel. Een duidelijke en goede basis, waar we op verder kunnen bouwen. Vervolgens hebben we vanuit ZorgNetOost samen met Vitaal Twente de regionale ontwikkelingen doorgenomen. Waarbij ZorgNetOost de inleiding verzorgde met een persoonlijk verhaal om het voordeel van het PGO voor zowel zorgverlener als patiënt te illustreren. In de beide presentaties kwam het belang van afstemming in de regio goed naar voren. Een duidelijke oproep aan alle aanwezigen!  Als afsluiting namen twee PGO-leveranciers ons mee in hun wereld, om te tonen welke mogelijkheden een PGO de patiënt en zorgverlener biedt. In de presentatie van Quli was te zien hoe patiënten het PGO gebruiken en welke voordelen zij hier in zien. In de presentatie van leverancier Funatic stond de vraag centraal wat de verschillen zijn tussen een PGO en een patiëntenomgeving van een specifieke zorgaanbieder. Benieuwd naar de presentaties? Bekijk ze op onze website door op de onderstaande button te klikken.
 
In de afsluiting werd gediscussieerd over welke rol de patiënt in een PGO heeft. Begrijpt hij alle medische informatie en wil hij wel al deze informatie zien?  En in hoeverre kan hij makkelijk overstappen naar een ander PGO? Dit laatste blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn. De medische data (mits deze aan de juiste standaarden voldoet), kunnen volgens de MedMij-afspraken gemakkelijk in een ander PGO te laden zijn. Maar de overige informatie die een patiënt zelf heeft toegevoegd, kan verschillen per PGO. Het ene PGO beschikt bijvoorbeeld over een dagboek en een ander niet. Het verhuizen van dergelijke informatie is daarom lastiger. Redenen te meer om regionaal over deze boeiende vraagstukken na te denken!

 

Wil je op de hoogte blijven van de PGO-ontwikkelingen? Mail dan naar marloessanders@zorgnetoost.nl

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5