Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
{}
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Geslaagde kick-off bijeenkomst Privacymaart

March 5, 2020

Dinsdag vond de kick-off bijeenkomst plaats van de regionale campagne Privacymaart. In Enschede kwamen ruim 40 zorg professionals bij elkaar om meer te leren over privacy & informatiebeveiliging.

Tijdens de Privacy Pubquiz testten bezoekers hun kennis over de AVG. De winnaars werden beloond met een heerlijke Privacymaart cupcake. Vervolgens volgden deelnemers een interactief programma met vijf workshops. De workshops gingen onder andere over privacy & patiëntgegevens, privacy op de werkvloer en toestemming voor het verwerken of delen van gegevens. Aan de hand van casussen uit de praktijk wisselden deelnemers kennis en ervaringen uit. Veel bezoekers ervoeren het als prettig om dergelijke situaties met collega-organisaties te bespreken.

Erik Neurink van De Posten was één van de sprekers. Zijn stelling: ‘Het is niet de vraag óf je gehackt wordt, maar wanneer je gehackt wordt. Dat vraagt een continue aandacht.’ Hij vertelde ons dat niet techniek, maar het gedrag van medewerkers doorslaggevend is. Een medewerker kan technische hulpmiddelen namelijk omzeilen. Zijn advies: focus op gedrag. In andere workshops werd onder andere gesproken over het delen van gegevens & wetgeving.

We kijken terug op een geslaagde kick-off van de regionale campagne. Er is met veel enthousiasme en belangstelling deelgenomen. De inhoudelijke discussies werden door veel bezoekers als waardevol ervaren.

Met de campagne Privacymaart brengen we een maand lang privacy & informatiebeveiliging onder de aandacht. De bijeenkomst en campagne zijn geïnitieerd door de ZorgNetOost Klankbordgroep Privacy & Veiligheid.

#Privacymaart #Privacy

 

 

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5