Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Hulp bij je privacyverklaring

January 15, 2021

De privacyverklaring is door de meeste organisaties in 2018 opgesteld. Heb je er wel eens bij stilgestaan of deze verklaring nog steeds past bij je organisatie? Weet je zeker dat je hij nog compleet is? De privacyverklaring generator helpt je hierbij.

Recht op informatie
Vaak kan je zelf beslissen of je persoonsgegevens wil delen met een organisatie. Maar weet je wat er gebeurt als je dat doet? Je hebt recht op heldere informatie over wat een organisatie met je persoonsgegevens doet en waarom. 

Veel organisaties kiezen ervoor om deze informatie op te nemen in een online privacyverklaring. Deze verklaring mag niet te lang en te ingewikkeld zijn; je moet goed kunnen begrijpen wat de organisatie met je persoonsgegevens doet. Zodat je zelf kunt beslissen of je persoonsgegevens met de organisatie wil delen, of juist niet. 

De privacyverklaring generator
Veilig internetten ( https://veiliginternetten.nl/), een initiatief van onder andere het ministerie van economische zaken en klimaat en het nationaal cyber security centrum, heeft een privacyverklaring generator ontwikkeld. Aan de hand van tien vragen (https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring-generator-start/generate/) maak je een passende en complete privacyverklaring voor je organisatie. 

De generator is erg handig omdat er ook uitleg wordt gegeven bij de verschillende onderdelen. Binnen ZorgNetOost zijn we blij met de generator. We gaan binnenkort checken of onze verklaring nog passend is, en deze zonodig aanscherpen. ZorgNetOost zijn we samen, en we informeren ook samen. Doe je met ons mee?

#ZNOPrivacypost

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5