LabPON ontvangt award

July 15, 2019

Philips heeft het Laboratorium Pathologie Oost-Nederland (LabPON) onderscheiden met de 100% Digital Award. Het pathologielaboratorium in Hengelo ontvangt de onderscheiding omdat het kan aantonen dat het volledig digitaal is gaan werken. LabPON zet daarmee Twente mooi op de kaart als innovatieve regio.

Philips Digital & Computational Pathology reikt de award uit aan elk pathologielaboratorium dat is overgestapt op een 100% digitale werkwijze. De aanpak is 100% digitaal als het laboratorium aan drie criteria voldoet: alle glazen coupes (FFPE-slides) worden digitaal gescand, digitale diagnose is de standaardwerkwijze van het lab en de meerderheid van de pathologen werkt digitaal. 

LabPON is het derde laboratorium ter wereld dat de mijlpaal van 100% digitaal heeft bereikt. De eerste ontvangers van de onderscheiding waren het universiteitsziekenhuis van Granada (Spanje) en het Sint-Jan-Ziekenhuis in Brugge (België). In Nederland zijn 28 van de 40 pathologielaboratoria inmiddels het pad van de digitalisering ingeslagen. 24 daarvan doen dit in samenwerking met Philips. LabPON was in 2015 het eerste laboratorium dat met Philips een digitale samenwerking aanging.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport overweegt de digitalisering van pathologielaboratoria te steunen. Digitale pathologie is een van de 20 speerpunten in de ‘Roadmap’ van het ministerie op weg naar digitale gegevensuitwisseling in de zorg.

(Bron: Philips)

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.