‘In Twente hebben we de uitwisseling van patiëntgegevens heel eenduidig ingericht. Dat vind ik een compliment voor de regio!’

May 25, 2020

Marieke is verantwoordelijk voor e-Overdracht: de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgorganisaties. Ze vertelt over wat haar project zo leuk maakt.

Marieke is verantwoordelijk voor e-Overdracht: de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgorganisaties. Ze vertelt over wat haar project zo leuk maakt.

Toen ik bij ZorgNetOost kwam mocht ik werken aan de applicatie die de uitwisseling van patiëntgegevens het beste kon ondersteunen. Mijn achtergrond als verpleegkundige bleek ontzettend waardevol. Ik herken de behoeftes van de zorgmedewerkers. Die behoeftes proberen we met ZorgNetOost te vertalen naar ICT ondersteuning. Daarmee wordt de ondersteuning echt vanuit de gebruiker opgebouwd.

Al sinds 2014 ondersteunen wij de regio bij het digitaal uitwisselen van patiënt gegevens tussen zorginstellingen. Hiermee helpen we om de zorgoverdracht beter, sneller en veiliger te maken. In deze regio hebben we ook ziekenhuizen van landelijke betekenis. Daarom is het heel belangrijk dat we de zorg ook goed kunnen overdragen naar organisaties buiten de regio. En andersom: vanuit heel Nederland komen patiënten om hier gespecialiseerde zorg te krijgen. Met onze ZNO e-Overdracht applicatie ‘Enovation POINT’ kunnen we dat bieden.

Ik ben trots dat we met onze dienst het werk van verpleegkundigen heel goed kunnen ondersteunen. Mijn werk blijft gewoon om patiënten gaan. Als verpleegkundige leverde ik directe patiëntenzorg, maar het is wel heel gaaf dat ik op deze manier er voor kan zorgen dat jaarlijks tienduizenden patiëntoverdrachten goed gaan!

Mijn droom? De ondersteuning van de dienst nóg beter maken! Als ik soms hoor dat een transfer verpleegkundige een lijstje print en opschrijft, dan denk ik: ‘we gaan er voor zorgen dat je dat makkelijker kan doen’. Ik vind het leuk om continu te kijken of we werkwijzes nog beter kunnen ondersteunen. Ik zie heel veel kansen en vind het leuk om daar stuk voor stuk mee aan de slag te gaan!’

 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.