Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22081
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Nepadvertenties, kan jij de verleiding weerstaan?

August 20, 2020

Zie je via social media of Marktplaats een advertentie met een aanbieding en lijkt dit te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo. Fraudeurs proberen steeds vaker om je te verleiden via nepadvertenties. Kan jij de verleiding weerstaan?

Laat je niet verleiden door nepadvertenties
Fraudeurs verzinnen steeds nieuwe manieren om mensen op te lichten. Vaak hebben ze geweldige argumenten om je te overtuigen om op hun aanbiedingen in te gaan. Een groeiend probleem is dat foto’s en ervaringsverhalen van bekende Nederlanders worden opgevoerd en misbruikt. De betreffende personen weten van niets. Als je op zo’n advertentie klikt, kom je op een nagemaakt webpagina. Al duizenden mensen zijn ingegaan op dergelijke beleggingen hebben hiermee veel geld verloren.

Adviezen
De fraudehelpdesk is onlangs een campagne gestart om aandacht te vragen voor nepadvertenties waarbij de naam van bekende Nederlanders wordt misbruikt. De campagne heet ‘online fraude kent vele gezichten’. Bekijk hier de adviezen die de fraudehelpdesk in de campagne geeft.  

Nu je de adviezen hebt opgevolgd, kan je je kennis testen. Ben jij oplichters te slim af? Speel de game en ga de strijd aan met een oplichter.

Vanuit ZorgNetOost adviseren we: geloof niet in sprookjes. Als je fraude vermoed, meldt dit dan bij de Fraudehelpdesk.

 #ZNOPrivacypost

 

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5