Norm veilig mailen stapje dichterbij

April 16, 2019

Vanuit ZorgNetOost hechten we natuurlijk veel waarde aan het veilig uitwisselen van informatie. Veel van deze uitwisseling vindt plaats via de mail. We hebben daarom vorig jaar een intentieverklaring getekend om ons te verbinden aan de norm voor veilig mailen. Inmiddels is deze norm goedgekeurd voor publicatie!

Met de intentieverklaring verbinden we ons aan de inhoud en de ontwikkeling en realisatie van de norm voor veilig mailen. En met ons vele andere RSO’s, leveranciers en zorgaanbieders.

De norm is ook wel bekend onder NTA, 7510. Het uiteindelijke doel van de norm is dat e-mail en chatapplicaties als vorm van uitwisseling van persoonlijke gezondheidsinformatie tussen patiënten en professionals en professionals in de praktijk veilig en gebruikersvriendelijk kunnen worden gebruikt. Deze norm stelt daarom eisen aan veilig e-mail en chatapplicaties. De daadwerkelijke publicatie zal in mei plaatsvinden. Wij houden je hier natuurlijk van op de hoogte. Meer weten over de norm? Lees het hier.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.