Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22081
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Opnieuw DigiD audit behaald!

May 4, 2020

We hebben wat te vieren! We hebben wederom de DigiD audit goed doorlopen. Hiermee kunnen we patiënten de mogelijkheid blijven bieden om via één portaal toestemming vast te leggen. Met patiënttoestemming worden relevante gegevens, zoals laboratoriumuitslagen, uitgewisseld tussen de betrokken zorgverleners. Patiënttoestemming is essentieel voor het bieden van goede zorg.

Voor zorgverleners is het prettig als relevante gegevens, zoals laboratoriumuitslagen, beschikbaar zijn om zo de best mogelijke zorg te kunnen leveren. Om te kunnen beschikken over deze gegevens, is het noodzakelijk dat er een behandelrelatie is tussen zorgverlener en patiënt. Daarnaast moet de patiënt toestemming vastleggen voor het beschikbaar stellen van zijn of haar gegevens.

ZorgNetOost biedt een regionaal patiëntportaal waar patiënten toestemming kunnen vastleggen voor de ziekenhuizen in Twente. Het portaal is te bereiken via https://zorgnetoost.nl/zno/inloggen. Bij ZorgNetOost hechten we er veel waarde dat dit op een veilige manier kan. Daarom wordt er gebruik gemaakt van DigiD, waarmee burgers zich op een veilige manier digitaal kunnen identificeren. Patiënten loggen in met DigiD en kunnen vervolgens hun toestemming vastleggen, wijzigen of intrekken. ZorgNetOost moet jaarlijks een DigiD audit doorlopen, om DigiD te blijven gebruiken via het portaal.

De eisen om DigiD te gebruiken worden steeds strenger. Zo heeft Logius, de organisatie die DigiD beheert, de normen waar we aan moeten voldoen aangescherpt en wordt er tijdens de audit steeds meer naar steekproeven gevraagd om aan te tonen dat we ons houden aan de afspraken en geldende normen.

 

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5