Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
{}
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Privacymaart op magische wijze gestart

March 5, 2021

Deze week is de campagne #Pivacymaart gestart. En hoe! Op magische wijze deze keer. Wat fijn om het enthousiasme te zien en de campagne samen uit te dragen. Dat belooft wat voor de komende weken!

Maandag zijn we gestart met een kick-off bijeenkomst met bijna alle ambassadeurs. Deze kick-off heeft voor het eerst online plaatsgevonden. Een bijzondere ervaring. De behoefte aan een gezamenlijke kick-off bleek na het ruime aantal aanmeldingen. 

De kracht van herhaling
Naast samenwerking binnen de regio, ervaren we ook steeds meer hoe waardevol samenwerken tussen regio’s kan zijn. Marit Blom van collega RSO Sigra vertelde over de kracht van de herhaling van campagnes over het bewustzijn voor privacy en informatieveiligheid. Marit grapte: ‘Net als je EHBO, dat herhaal je ook ieder jaar’. Het doel van Sigra is dat uiteindelijke iedere zorgprofessional kan zeggen: ‘Privacy is ook mijn zorg! Ik ga integer en zorgvuldig om met (persoons)gegevens’. 

De magie van samenwerken
We hadden een illusionist uitgenodigd om op een ludieke wijze de magie van samenwerken te laten zien. Een aantal trucs hebben de revue gepasseerd, en we ontdekten dat alles weer op z’n pootjes terechtkomt. Wat ons betreft een welkome afwisseling in deze bijzondere tijden. 

Casusbespreking
Tijdens de kick-off van Privacymaart vorig jaar hebben we voor het eerst casusbespreking op het programma gezet. Daar werd enthousiast op gereageerd. Dus ook dit jaar stond het onderwerp op de agenda. Sylvia Meinders heeft de complexiteit van inrichten van autorisaties in het dossier voor leerlingen en stagiaires laten zien. Dit leverde leuke discussies op. Rudi Evers heeft besproken dat sinds vorig jaar patiënten recht hebben op inzage in het dossier en loggegevens. Al snel worden dan gegevens van medewerkers opgenomen. Hoe bescherm je dan de privacy van werknemers? 

Kortom, een geslaagde en vooral magische start van de campagne waarin de onschatbare waarde van samenwerken centraal stond.

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5