Versnelde vernieuwing G21 UZI-servercertificaten

September 9, 2019

Vanwege aangescherpte regels moeten bepaalde UZI-servercertificaten (de G21 UZI-servercertificaten) versneld worden vervangen. Als jouw huisartspraktijk of apotheek dit certificaat gebruikt en deze versnelde vervanging dus aan de orde is, heb je van het CIBG een vernieuwingsbrief ontvangen met een aanvraagformulier voor een nieuw G1 UZI-servercertificaat. Deze brief is donderdag 29 augustus jl. per gewone post verzonden.

In de afgelopen dagen heeft het CIBG zich ingespannen voor de inrichting van een zo eenvoudig mogelijk aanvraagproces én een versneld verwerkingsproces. Vanaf vandaag, maandag 9 september jl., heeft het CIBG haar capaciteit uitgebreid om alle aanvragen zo snel als nodig te behandelen. De certificaathouders zijn dringend verzocht het aanvraagformulier voor 17 september a.s. in te dienen bij het CIBG. Het vergoedingenreglement is voor de 1e lijn instellingen ook van toepassing op deze vernieuwing.

Als regiobeheerder van het LSP in de regio Twente, volgen we de ontwikkelingen op dit gebied op de voet. Morgen, dinsdag 10 september, worden we op de hoogte gesteld over welke praktijken en apotheken het in onze regio gaat. Deze specifieke zorgaanbieders worden morgen telefonisch door ons benaderd. Zodat we er samen alles aan kunnen doen om de uitwisseling van zorginformatie zo veilig mogelijk te houden en te blijven continueren.

Heeft u geen brief van het CIBG ontvangen en wordt u morgen niet door ons benaderd, hoeft u geen actie te ondernemen.

Meer informatie over het vervangen van deze certificaten, is te vinden in de vraag en antwoord op het UZI-register.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.