Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22081
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Wat heb jij te verliezen?

November 5, 2020

‘Ik heb niets te verliezen. Mijn data is toch niet waardevol.’ Mythe of feit? We leggen een aantal uitspraken over cybersecurity aan je voor. Onderscheid jij de mythen van de feiten? En welke mythen ontbreken in het lijstje en wil je toevoegen? We horen het graag.

‘Mijn data is toch niet waardevol’. Weet je het zeker? Vaak heb je meer te verliezen dan je denkt. Misschien denk je dat jouw data niet waardevol is en dat je niets te verliezen hebt. Wat als je per direct niet meer bij belangrijke bestanden, betaalsystemen of klantsystemen kunt, omdat deze vergrendeld zijn door een aanvaller? Denk goed na wat jouw ‘kroonjuwelen’ zijn.

Een uitspraak die vaak voorbij komt is ‘phishing emails zijn gemakkelijk te herkennen’. Ook een mythe. In het verleden bevatten phishing mails veel spelfouten of zag je bijvoorbeeld dat een logo niet klopte. Tegenwoordig is het steeds lastiger om phishing mails van echte mails te onderscheiden. Een leuke manier om phishing mails onder de aandacht te brengen is een quiz. We hebben binnen ZorgNetOost onlangs allemaal deze quiz ingevuld. Gelukkig lukte het ons goed om valse berichten te herkennen.

Wil je meer mythen en feiten bekijken? Bekijk dan hier het overzicht van het Digital Trust Center.

Binnen ZorgNetOost vinden we dat deze mythe nog ontbreekt: ‘als ik eenmaal bewustzijnstraining heb gevolgd, is het niet nodig dat ik een herhalingstraining volg, ik weet alles al’. De kracht van bewustzijn zit in de herhaling. Uit onderzoek van Duitse universiteiten komt naar voren: ‘training om mensen voldoende bewust te maken van cybersecurity en phishing zijn het meest effectief als ze elk haf jaar worden herhaald’.

Welke mythen ontbreken nog? En over welke uitspraken twijfel je of het een mythe of een feit is? Deel het met ons. We helpen je graag om mythen van feiten te onderscheiden.

#Privacypost

 

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5