Weer een mijlpaal: Roessingh bij ZNO e-Overdracht!

December 12, 2019

Sinds 11 december maakt Roessingh ook gebruik van onze dienst ZNO e-Overdracht.

Voor ZNO e-Overdracht wordt gebruik gemaakt van de applicatie POINT, het digitale samenwerkingsplatform voor transfers, verwijzingen en zorgoverdrachten in en buiten de regio. Hiermee werken de ziekenhuizen MST en ZGT samen met Carintreggeland, Liberein, Livio, De Posten,
De Vriezenhof, Thuisgenoten, TriviumMeulenbeltZorg, ZorgAccent, Zorggroep Manna, Zorgschakel Enschede, Zorg en Plezier, Zorggroep Sint Maarten en nu dus ook Roessingh. Een mooi voorbeeld van goede regionale samenwerking in de zorg!

Als een patiƫnt na zijn of haar ziekenhuisopname aanvullende zorg nodig heeft, moet noodzakelijke informatie op tijd bij de volgende zorgaanbieder, zoals bijvoorbeeld een verpleeghuis, bekend zijn. Om optimaal gebruik te maken van de regionaal beschikbare plekken wordt door de inzet van de capaciteitsmodule, snelle doorstroming ondersteund.

In de regio wordt dit proces sinds 2014 digitaal ondersteund vanuit ZorgNetOost. Met ZNO e-Overdracht komt de overdracht op het juiste moment op de juiste plek bij de gewenste zorgaanbieder.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.