Z6_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22080
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV22081
Z7_GAC8H902KO7JD0AIKGODV220O1

Werving van extra ondersteuning voor de zorg

March 30, 2020

Er zijn veel initiatieven om zorginstellingen te ondersteunen die vanwege de coronacrisis extra personeel nodig hebben. We inventariseerden de belangrijkste mogelijkheden voor zorg- en welzijnsinstellingen in Oost-Nederland.

Voor zorg- en welzijnsinstellingen
1) ZorgSelect.nl
Instellingen in Oost-Nederland kunnen hun uitvraag voor capaciteit gratis doen via de vacaturesite Zorgselect.nl. Dit geldt ook voor instellingen die geen lid zijn van WGV Zorg en Welzijn. De vacatures van onder andere Zorggroep Manna, Livio en MST staan hier al op.

2) Extrahandenvoordezorg.nl
Instellingen kunnen zich aanmelden op www.extrahandenvoordezorg.nl. Dit is een initiatief van WGV Zorg en Welzijn. Er zijn veel oud-zorgmedewerkers die zich beschikbaar hebben gesteld als corona vrijwilliger/medewerker. Aanmeldingen uit Oost-Nederland worden doorgezet naar ZorgSelect, het regionale contactpunt om een reservepool te organiseren van vrijwilligers en medewerkers.

3) Uitvraag via eigen kanalen
Instellingen plaatsen oproepen ook op eigen kanalen, hier komen veel positieve reacties op. Het MST lanceerde bijvoorbeeld deze pagina en deze oproep op Facebook. Oproepen van onze partners worden ook gedeeld op de kanalen van ZorgNetOost.

Voor (oud) zorgmedewerkers & vrijwilligers
1) Zorgselect.nl & Extrahandenvoordezorg.nl
Vrijwilligers en medewerkers uit Oost-Nederland kunnen zich aanmelden op www.extrahandenvoordezorg.nl of direct via ZorgSelect.nl reageren op de vacatures voor corona vrijwilliger of medewerker.

2) Rode Kruis Ready2Help en NLvoorelkaar
Vrijwilligers zonder ervaring of opleiding in de zorg, kunnen zich aanmelden via de actie ‘ready 2 help’ van het Rode Kruis of Nlvoorelkaar.

Download de pdf hier 

 

Z7_GAC8H902K0GN80AQUKBBUO30H1

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Z7_GAC8H902KO1OF0AAS0AC4010O5