ZGT verstuurt digitaal medicatierecepten naar apothekers

September 30, 2019

Vanaf 30 september a.s. gaat ZGT digitaal medicatierecepten naar apothekers versturen. Tot op heden kreeg de patiënt een papieren print van het recept mee of werd het recept naar de apotheek gefaxt. Als de patiënt nu bij de apotheek komt, heeft de apotheek het recept al digitaal ontvangen.

De verzending van de recepten gaat via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het LSP is een zorginfrastructuur die zorgverleners de mogelijkheid biedt om op een veilige manier medische gegevens, zoals bijvoorbeeld medicatiegegevens, elektronisch uit te wisselen met andere zorgverleners.

Het afgelopen half jaar heeft een werkgroep bestaande uit ziekenhuizen ZGT en MST, de coöperatie Twentse Apothekers Organisatie TAO-UA en ZorgNetOost afspraken gemaakt over het digitaal verzenden en ontvangen van een medicatievoorschrift via het LSP van de tweede lijn naar de eerste lijn. Deze regionale afspraken zijn beschreven in het Convenant verzenden digitaal medicatievoorschrift Twente dat binnenkort wordt ondertekend door betrokken partijen.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.