Zijn jouw telefoon en laptop al boefproof

October 1, 2020

Een nieuwe telefoon of laptop is honderden euro’s waard. Een interessante prooi voor dieven. Bij diefstal bestaat ook het risico dat gevoelige en persoonlijke informatie bij een ander terecht kan komen. Daarom is het verstandig je telefoon en laptop boefproef te maken. We leggen graag aan je uit hoe je dat kan doen.

Schakel naast je toegangsbeveiliging zoals je wachtwoord, touch ID of face ID ook de anti-diefstal functie in. Hiermee kan je:
-    je telefoon en laptop blokkeren
-    de gegevens van je telefoon en laptop wissen
-    je telefoon en laptop of afstand terugvinden

Telefoon en laptop boefproef maken
Hoe je je telefoon of laptop Boefproof kan maken, verschilt per besturingssysteem of merk. Zie hier de tips voor een Android telefoon en zie hier de tips voor een Apple telefoon.

Zie hier hoe je een Windows laptop of Apple Mac boefbroof kan maken:
Android
Apple
Windows laptop
Apple Mac

Telefoon of laptop kwijt of gestolen
Is je telefoon of laptop kwijt of gestolen? Bekijk dan hier wat je het best kan doen.

Wachtwoordmaand bij ZorgNetOost
De anti-diefstal functie is een aanvullende maatregel om je telefoon en laptop te beveiligen. Natuurlijk blijft het ook van belang om een sterk wachtwoord te kiezen. Bij ZorgNetOost maken we gebruik van een wachtwoordmanager, zodat we veilig met onze wachtwoorden om te gaan. De komende periode vernieuwen we zowel onze wachtwoorden als het wachtwoord van onze wachtwoordmanager. Doe je met ons mee?  

#ZNOPrivacypost

 

 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.