#Vinkjemee?

In de zomer hebben ZorgNetOost en VZVZ de handen in één geslagen en voeren gezamenlijk campagne op het gebied van patiënt toestemming; de ‘vinkjemee-campagne’!  Jarenlang hebben we in de regio met huisartsen en apotheken een eigen toestemmingscampagne gevoerd, omdat het landelijke materiaal niet volstond voor de regionale situatie. Tot nu toe! Tussen 24 september en 5 oktober jl. zijn alle apotheken in de regio bezocht in het kader van deze campagne. We zien een sterke stijging in het aantal vastgelegde toestemmingen bij apothekers als gevolg van deze campagne. Hoog tijd om ook uit te vliegen richting huisartsen.

Alle huisartsen ontvangen in de tweede helft van december een postpakket met hierin het nieuwe materiaal. Deze nieuwe middelen kunnen zowel gebruikt worden voor uitwisseling via het Landelijk Schakelpunt (LSP) als voor ons eigen ZNO XDS-netwerk.
Daarnaast is er in samenwerking met de huisartsenpost en de ICT-commissie een handleiding opgesteld voor huisartsen voor het ophalen van specifieke opt-in rapportages binnen de grootste drie huisartseninformatiesystemen die in de regio worden gebruikt. Uit onderzoek van de huisartsenpost is namelijk gebleken dat met name de patientengroepen binnen de leeftijd 0-12 jaar en boven 60 jaar voornamelijk op de huisartsenpost komt. Een mooie doelgroep om extra aandacht aan toestemming te schenken.

Voor huisartsen en apothekers hebben we een speciale 'toolkit' ontwikkeld. Hier vindt u de verschillende communicatiemiddelen en tips terug.Meer  weten over toestemming of de campagne? Hou onze website in de gaten of neem contact op met onze servicedesk.

Bekijk de toolkit