#deregiowerkt: SKB nu ook participant van ZorgNetOost

De ZorgNetOost familie blijft uitbreiden! Deze week gingen Renie Heerbaart en Marloes Elskamp-Sanders namelijk weer op stap met het Manifest onder de arm richting Winterswijk. Onder goedkeurende blikken van Marcia Emmer (manager Zorg- en Informatietechnologie SKB) en Arjan Bulsink (CMIO en apotheker SKB) werd het Manifest Regionale samenwerking ondertekend Inge de Wit, bestuurder van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Samen met de onlangs aangesloten participant Saxenburg maakt dit dat er inmiddels 24 zorgorganisaties in de regio aangeven samen te werken aan optimale databeschikbaarheid in de zorg over de grenzen van organisaties.

Arjan Bulsink, CMIO en apotheker bij het SKB zegt hierover: “Zorg wordt steeds meer over de grenzen van organisaties georganiseerd. Netwerkzorg vraagt om de juiste informatie, tijdig en op de juiste plek beschikbaar, om goede zorg te kunnen blijven leveren. Met het ondertekenen van het integraal zorgakkoord (IZA) hebben we ook beloofd hier meters in te maken. Dat lukt ons niet alleen. Hiervoor zijn we simpelweg een maatje te klein. Door aan te sluiten bij ZNO creëren we stuur- en uitvoeringskracht en kunnen we stapsgewijs werken aan de uitvoering van het IZA. Dat in ZNO de gehele keten is vertegenwoordigd, van onder andere huisarts, apotheek tot VVT, GGZ en ziekenhuizen, is voor ons een groot voordeel. Voor ons zijn dit immers belangrijke samenwerkingspartners, ook in onze beweging naar het SKB als gezondheidsorganisatie.”