Regionale agenda databeschikbaarheid

Wetgeving, afsprakenstelsels, landelijke prioriteiten en programma’s, (inter)regionale ontwikkelingen. Hoe blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen van databeschikbaarheid? Wij kunnen je helpen met de Regionale Agenda databeschikbaarheid! De agenda biedt per zorgsector een overzicht van de relevante thema’s, programma’s en projecten. En laat ook zien waarmee we in de regio actief zijn, wat we volgen en waarmee de regio nog geen start heeft gemaakt.

De agenda is een initiatief van en ontwikkeld door collega RSO Connect4Care. De eerste editie verscheen in maart 2023. Sinds april 2024 is er in samenwerking ook een Zorgnetoost variant beschikbaar voor de regio Twente+.

Downloads

Bekijk via onderstaande button de laatste versie van de regionale agenda:

Heb je vragen over deze agenda?
Neem dan contact op via communicatie@zorgnetoost.nl.

Updates

Actuele informatie

Landelijk programma Medische Overdacht 
Er zijn wat ontwikkelingen op de twee onderdelen van dit programma :

1.     Zorginhoud  
Er komt in de regio Twente een bijeenkomst dit najaar om de de knelpunten, die al overzichtelijk zijn gemaakt, in acties omzetten. Dit zal deels betekenen dat het witboek weer opgefrist gaat worden . Deels betekent het ook nieuwe (werk)afspraken maken.  

2. Digitalisering
a.     Er komen drie informatiestandaarden.
Medicatieproces: het project waar dit wordt getest duurt tot eind 2025, er is erg veel testwerk te doen. 
Labwaarden: er is een project Route 66a waarmee de financiering van een tijdelijke oplossing voor het delen van labwaarden wordt gestimuleerd. Dit omdat de structurele oplossing nog een aantal jaar op zich laat wachten. 
Contraindicaties en overgevoeligheden: de test met de synchronisatie van systemen is gestaakt. Er is een herontwerp nodig voordat er weer getest kan worden. 

b.     PGO’s. Geen nieuws  

Met Spoed Beschikbaar 2.0 

In juni 2023 is het landelijke project gestopt. Er is nu een voorstel om toch weer een doorstart te maken. Het besluit wordt deze zomer 2024 verwacht. De looptijd zal dan tot en met 2026. Doel van dit project is de implementatie van de richtlijn gegevensuitwisseling acute zorg. 

Er is samenhang met de start van een ZCC. Daar zijn juist per  1-1-2025 digitale oplossingen nodig. We gaan uitzoeken hoe met dit timingsverschil om te gaan. 

Samenvatting kamerbrief PGO

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven? Laat dan je gegevens achter en ontvang het laatste nieuws in je mail.