Regionale campagnes en bijeenkomsten

Elk jaar hebben we een aantal regionale campagnes en grotere bijeenkomsten. Lees er hier alles over. Ben je trouwens benieuwd naar onze structurele overleggen? Bekijk dan op deze pagina onze agenda en overlegkalender.

Dit jaar vieren we ons 20-jarig jubileum! Dit vieren we graag tijdens ons Manifestival op 17 oktober.

Hoewel we nog niet alles over het programma kunnen onthullen, geven we je alvast een voorproefje: we starten de dag met een plenaire ochtend, gevolgd door verschillende sessies, waaronder een bestuurlijke bijeenkomst en diverse kennisgroepen. We sluiten af met een gezamenlijke netwerklunch.

Het belooft een waardevolle en feestelijke ochtend te worden!

In juni is het weer zover! Na het succes van voorgaande jaren zal het Festival Cybersecurity in de zorg dit jaar voor de derde keer plaatsvinden, op dinsdag 18 juni van 14:00 uur tot 20:00 uur bij het Kulturhus in Borne.

Wat kun je verwachten?
Tijdens het festival staat de digitalisering van de zorg en cybersecurity in de zorg centraal. De dag wordt gevuld met een gevarieerd aanbod van bijdragen, topsprekers, interactieve workshops en live demonstraties! Het definitieve programma is inmiddels bekend en vind je hier.

Met het Manifestival verbinden we de zorgorganisaties onderling, een traditie die zijn oorsprong vond in 2020. Elk Manifestival kent een uniek thema. Op 4 april stond “Toekomstbestendige Zorg: Digitale Innovatie en Veiligheid in de Regio” centraal. Klik hier voor meer informatie.
De volgende editie is op 17 oktober 2024.

Voor de zesde jaar op een rij staan privacy en veiligheid centraal in maand maart in de regionale campagne Privacymaart. Deze editie, tot stand gekomen met inzet van de Zorgnetoost Kennisgroep Privacy en Veiligheid, benadert privacy en informatieveiligheid op een frisse en speelse wijze voor zorg- en welzijnsprofessionals in de regio. De leden van deze kennisgroep, die als ambassadeurs fungeren, hebben een cruciale bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de campagne. Zij zorgen ook voor de promotie ervan binnen hun eigen organisaties en bij hun achterban.

Campagnes en bijeenkomsten uit 2023

Benieuwd naar onze eerdere campagnes? Bekijk ze hier.

Op 31 oktober vond het eerste Zorgnetoost online webinar plaats. Het is van groot belang om goed geïnformeerd te zijn over verschillende zaken die uiteindelijk een cruciale rol gaan spelen in de werkzaamheden van iedereen in de zorgsector. Deze online kennissessies hebben iedere keer een ander actueel onderwerp.

Dit jaar hadden we voor het eerst twee edities van ons goedbezochte Manifestival.
De laatste editie van 2023 was op 28 september. Het was een boeiende dag, vol inspiratie en netwerkmogelijkheden. We lieten ons inspireren en verbinden met gelijkgestemde professionals tijdens deze bijzondere dag vol interessante programmaonderdelen. Er was een boeiend en interactief programma samengesteld met als thema “Dromen, Durven, Doen!”.  Meer weten? Lees het hier.

Op dinsdag 20 juni vond de tweede editie van het Festival Cybersecurity in de zorg plaats! Dit keer bij Kulturhus De Bijenkorf, Marktstraat 23 te Borne. Samen met University of Twente, Acute zorg Euregio, Saxion, SHT-THOON, en Federatie Eerstelijnzorg Almelo hebben we weer een bijzonder interessant programma opgesteld. Meer weten? Klik dan hier.

Op 29 maart was het weer tijd voor ons jaarlijkse, goedbezochte Manifestival! Met het Manifestival verbinden we bestuurders, CMIO’s en CNIO’s van de zorgorganisaties in onze mooie regio. Een mooie gelegenheid om samen in gesprek te gaan! Voor deze editie hebben we weer een waardevol programma opgezet. Meer weten? Lees het hier.

In de maand maart stond #Privacymaart natuurlijk weer centraal. De jaarlijkse regionale campagne waarin we op een positieve en ludieke manier privacy en informatieveiligheid onder de aandacht brengen.

Deze editie was een bijzondere, want Privacymaart was jarig. Dit was de vijfde editie van Privacymaart. Deze editie stond in het teken van privacy is teamsport. In een team doe je het samen, je viert successen samen, je blijft leren en verbeteren, iedereen draagt zijn steentje bij, je weet elkaar te vinden. Allemaal voor hetzelfde doel: veilige zorg voor patiënten en cliënten.

Campagnes en bijeenkomsten uit 2022

Benieuwd naar onze eerdere campagnes? Bekijk ze hieronder.

Op 4 oktober gingen we samen met de regionale bestuurders en VWS in gesprek, tijdens ons Manifestival. Benieuwd naar deze dag? Lees er hier meer over.

Nu de zomerperiode bijna aanbreekt is het weer hoogste tijd om op te ruimen! Daarom is het weer tijd voor de jaarlijkse opschoonactie voor alle gebruikers van het ZNO ZorgPortaal.
Zoals je weet werken we binnen Zorgnetoost samen om de juiste informatie tijdig op de juiste plek te krijgen. In dat kader vinden we het belangrijk dat ook de juiste mensen toegang hebben tot de juiste informatie.

We merken dat er veel wisselingen zijn qua gebruikers, met name in huisartspraktijken en apotheken. Daarom zullen we deze groepen benaderen om te controleren of alle medewerkers al zijn aangemeld of dat er nog medewerkers moeten worden afgemeld. In de waan van de dag wordt dit laatste nog wel eens vergeten merken we. Met de opschoonactie willen we net als vorig jaar, weer tot een actueel overzicht komen van wie werkzaam is bij welke organisatie, zodat alleen de juiste personen toegang hebben tot de regionale dienst namens de betreffende organisatie. 

Help je mee met opruimen? Gebruik de aan- en afmeldformulieren op onze contactpagina om wijzigingen door te geven.

Iedere week houden we je op de hoogte met onze berichten van de langlopende campagne #deregiowerkt.

Regelmatig stuurt de Minister van VWS brieven naar de Tweede Kamer. Deze zijn vaak nogal lang, maar wij maken daar altijd graag een kennisdocument van om ons netwerk toch op de hoogte te houden!

Samen met Acute Zorg Euregio, THOON, FEA Almelo, Hogeschool Saxion en Universiteit Twente hebben we de eerste editie van het Festival Cybersecurity in de zorg in Twente georganiseerd. Een mooi voorbeeld van regionale samenwerking! Benieuwd naar de presentaties of de aftermovie? Klik dan hier.

Na het succes van de campagne Privacymaart in 2019, 2020 en 2021, wordt deze campagne in maart 2022 herhaald. Deze regionale campagne is voorbereid met de ZNO Kennisgroep Privacy en Veiligheid. De leden van deze kennisgroep zijn de ambassadeurs van de campagne en zijn verantwoordelijk voor het uitdragen van de campagne binnen de eigen organisaties en /of achterban.

Campagnes en bijeenkomsten uit 2021:

De nieuwe LSP-campagne is van start gegaan; LSP daar kom je verder mee! En zoals je van ons inmiddels gewend bent, is het weer een echt regionale campagne met o.a. tips uit Twente van huisartsen en apothekers aan de eigen collega’s over hoe je het LSP zo optimaal in kan zetten.

In de regio hebben we namelijk een goede basis aan opt-in. Eerder deelden we al de mooie mijlpaal voor apotheken, namelijk 80% opt-in. Dit betekent dat in onze regio 80% van de patiënten toestemming geeft aan zijn of haar apotheek om medische gegevens te delen en uit te wisselen met andere zorgverleners. En dat biedt potentie om het LSP nog beter te gebruiken nu er voor huisartsen en apotheken zo’n goede basis is. Een perfect moment om gezamenlijk campagne te voeren dus! Je vindt daarom elke dinsdag een LSPbericht als nieuwsbericht op deze website en op LinkedIn. Hou daarom LinkedIn ook goed in de gaten!

Na het succes van vorig jaar hebben we besloten om het Manifestival jaarlijks terug te laten keren. De editie van dit jaar was op 13 oktober 2021 en staat in het thema van regionaal netwerk(en). Met het Manifestival verbinden we de zorgorganisaties in onze mooie regio. Het Manifestival komt natuurlijk voort uit het Manifest Regionaal Samenwerken, zoals door de verschillende regionale bestuurders ondertekend.

Zoals je weet werken we binnen Zorgnetoost samen om de juiste informatie tijdig op de juiste plek te krijgen. In dat kader vinden we het belangrijk dat ook de juiste mensen toegang hebben tot de juiste informatie. Daarom houden we een opschoonactie voor alle gebruikers van het ZNO ZorgPortaal.

We merken dat er veel wisselingen zijn qua gebruikers, met name in huisartspraktijken en apotheken. Daarom zullen we deze groepen benaderen om te controleren of alle medewerkers al zijn aangemeld of dat er nog medewerkers moeten worden afgemeld. In de waan van de dag wordt dit laatste nog wel eens vergeten merken we. Met de opschoonactie willen we weer tot een actueel overzicht komen van wie werkzaam is bij welke organisatie, zodat alleen de juiste personen toegang hebben tot de regionale dienst namens de betreffende organisatie. 

Help je mee met opruimen?

YES! Het is weer tijd voor #Privacymaart! De jaarlijkse regionale campagne waarin we op een positieve en ludieke manier informatieveiligheid onder de aandacht brengen. In deze lange coronacrisis kan iedereen wel een beetje magie gebruiken. We kijken uit naar een tijd waarin we elkaar weer kunnen ontmoeten. En in de tussentijd zorgen we gewoon samen voor wat magie! 
Ook in deze bijzondere tijd speelt privacy een belangrijke rol. Of misschien juist in deze tijd! Een tijd waarin alles anders is, maar één ding blinkt echt uit namelijk de kracht van samenwerken! De campagne staat daarom in het teken van de onschatbare waarde van samenwerken. Want hoe fijn is het om van elkaar te kunnen leren! De hele maand maart delen we de beste tips, ervaringen en verhalen van de privacyambassadeurs van de verschillende instellingen in de regio. Hou daarom onze social kanalen goed in de gaten en laat je betoveren en ontdek de onschatbare waarde van samenwerken!  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven? Laat dan je gegevens achter en ontvang het laatste nieuws in je mail.