Regionale campagnes en bijeenkomsten

Elk jaar hebben we een aantal regionale campagnes en grotere bijeenkomsten. Lees er hier alles over. Ben je trouwens benieuwd naar andere bijeenkomsten? Bekijk onze agenda en overlegkalender.

De nieuwe LSP-campagne is van start gegaan; LSP daar kom je verder mee! En zoals je van ons inmiddels gewend bent, is het weer een echt regionale campagne met o.a. tips uit Twente van huisartsen en apothekers aan de eigen collega’s over hoe je het LSP zo optimaal in kan zetten.

In de regio hebben we namelijk een goede basis aan opt-in. Eerder deelden we al de mooie mijlpaal voor apotheken, namelijk 80% opt-in. Dit betekent dat in onze regio 80% van de patiënten toestemming geeft aan zijn of haar apotheek om medische gegevens te delen en uit te wisselen met andere zorgverleners. En dat biedt potentie om het LSP nog beter te gebruiken nu er voor huisartsen en apotheken zo’n goede basis is. Een perfect moment om gezamenlijk campagne te voeren dus! Je vindt daarom elke dinsdag een LSPbericht als nieuwsbericht op deze website en op LinkedIn. Hou daarom LinkedIn ook goed in de gaten!

Na het succes van vorig jaar hebben we besloten om het Manifestival jaarlijks terug te laten keren. De editie van dit jaar was op 13 oktober 2021 en staat in het thema van regionaal netwerk(en). Met het Manifestival verbinden we de zorgorganisaties in onze mooie regio. Het Manifestival komt natuurlijk voort uit het Manifest Regionaal Samenwerken, zoals door de verschillende regionale bestuurders ondertekend.

Zoals je weet werken we binnen ZorgNetOost samen om de juiste informatie tijdig op de juiste plek te krijgen. In dat kader vinden we het belangrijk dat ook de juiste mensen toegang hebben tot de juiste informatie. Daarom houden we een opschoonactie voor alle gebruikers van het ZNO ZorgPortaal.

We merken dat er veel wisselingen zijn qua gebruikers, met name in huisartspraktijken en apotheken. Daarom zullen we deze groepen benaderen om te controleren of alle medewerkers al zijn aangemeld of dat er nog medewerkers moeten worden afgemeld. In de waan van de dag wordt dit laatste nog wel eens vergeten merken we. Met de opschoonactie willen we weer tot een actueel overzicht komen van wie werkzaam is bij welke organisatie, zodat alleen de juiste personen toegang hebben tot de regionale dienst namens de betreffende organisatie. 

Help je mee met opruimen?

YES! Het is weer tijd voor #Privacymaart! De jaarlijkse regionale campagne waarin we op een positieve en ludieke manier informatieveiligheid onder de aandacht brengen. In deze lange coronacrisis kan iedereen wel een beetje magie gebruiken. We kijken uit naar een tijd waarin we elkaar weer kunnen ontmoeten. En in de tussentijd zorgen we gewoon samen voor wat magie! 
Ook in deze bijzondere tijd speelt privacy een belangrijke rol. Of misschien juist in deze tijd! Een tijd waarin alles anders is, maar één ding blinkt echt uit namelijk de kracht van samenwerken! De campagne staat daarom in het teken van de onschatbare waarde van samenwerken. Want hoe fijn is het om van elkaar te kunnen leren! De hele maand maart delen we de beste tips, ervaringen en verhalen van de privacyambassadeurs van de verschillende instellingen in de regio. Hou daarom onze social kanalen goed in de gaten en laat je betoveren en ontdek de onschatbare waarde van samenwerken!  

Campagnes en bijeenkomsten uit 2020

De campagnes en bijeenkomsten uit 2020 worden binnenkort aangevuld.

In 2020 was de eerste editie van ons Manifestival, ter ere van het 15 jarig bestaan van ZorgNetOost.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven? Laat dan je gegevens achter en ontvang het laatste nieuws in je mail.