Festival Cybersecurity in de zorg

PatiĆ«ntgegevens zijn goud waard en zorginstellingen dus een dankbare prooi voor hackers; een indringende boodschap van cybercrimedeskundige Maria Genova bij de opening van het festival. Ook een kleine dorpspraktijk moet waakzaam zijn.

Met deze enerverende opening was de toon voor de dag gezet. In deze moderne digitale wereld, waarin technologie een integraal onderdeel is geworden van de gezondheidszorg, is privacybescherming van het grootste belang. Een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt en begint te leven getuige de goede opkomst en actieve bijdragen tijdens de verschillende kennissessies en workshops. Hoe zorgt een hacker dat jij in een phishing-mailtje trapt? Je zorginstelling gaat op zwart na een hack, wat nu? Wat zijn de parallellen tussen ziektepreventie en het voorkomen van een cyberaanval? Wat komt er op ons af met de NIS2? Dit zijn een paar van de vele fascinerende workshops die op het programma stonden. Had jij keuzestress en wil je graag de andere presentaties terugkijken? Bekijk ze hieronder.
Daarnaast bleek het festival ook een uitstekende gelegenheid om te netwerken met gelijkgestemde professionals en ervaringen uit te wisselen. Geniet nog even mee met ons terugblik in beeld onder aan deze pagina.
Kunnen we na twee edities al spreken van een jaarlijkse traditie?

Het festival is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van University of Twente, Acute zorg Euregio, Saxion, SHT-THOON, FEA-CHPA, Centrum voor veiligheid en digitalisering en Zorgnetoost. Een mooi voorbeeld van regionale samenwerking waarbij we onze krachten hebben gecombineerd en samen een veelzijdig programma hebben opgezet. Dit smaakt naar meer!

Presentaties

Bekijk de presentaties terug door op onderstaande buttons te klikken.
Terugblik in beeld