Manifestival 28 september 2023

Het Manifestival komt natuurlijk voort uit het Manifest Regionaal Samenwerken. Dit Manifest is inmiddels door bijna alle regionale bestuurders van de grotere zorginstellingen in onze regio ondertekend. Met het Manifestival verbinden we de zorgorganisaties in onze mooie regio. Een traditie die geboren is in 2020 en dit jaar voor het eerst twee edities kent. Elke editie heeft een eigen thema. Je vindt ze terug op onze campagnepagina.

Editie september 2023

Deze editie stond in het thema van dromen, denken, doen, in lijn met de nationale visie en strategie. Lees hieronder een korte terugblik op de dag of scroll door naar de presentaties en de foto’s.

Dromen
Hierin nam Wineke Schoo ons mee in de wereld van chimpanseegedrag en leiderschap. Haar inzichten in hoe chimpansees samenwerken en de verschillen en overeenkomsten met menselijk gedrag waren fascinerend. Samen ontdekten we welk gedrag we kunnen overnemen en waar we juist van moeten afblijven om samenwerking binnen de zorg te optimaliseren. 

Denken
In het onderdeel ‘denken’ deden we inzichten op over de ontwikkelingen die op ons afkomen. Dirk de Wit van het Ministerie van VWS lichtte het gezondheidsinformatiestelsel toe, met speciale aandacht voor WEGIZ en IZA. Vervolgens werden de bruggen geslagen naar onze eigen regio en de verschillende samenwerkingsverbanden die onze krachten bundelen. Hilde Dijstelbloem en Elise Hol gaven ons  inzichten in huidige ontwikkelingen en samenwerkingen. En samen concludeerden we dat we in Twente eigenlijk ontzettend goed bezig zijn! En dat we hier als nuchtere Tukkers toch best een beetje trots op mogen zijn.

Doen
In de middag gingen we in groepen uiteen om aan de slag te gaan met verschillende onderwerpen. De betrokkenheid en enthousiasme van alle deelnemers waren aanstekelijk De inhoudelijke samenvatting over het bestuurlijke gedeelte vind je onderaan deze mailing.

Het Manifestival van september 2023 was zonder twijfel een groot succes. Het bracht mensen samen om te dromen, te durven en te doen, en het herinnerde ons eraan dat samenwerking en de lessen die we van dieren kunnen leren, van onschatbare waarde zijn. We kijken uit naar de volgende editie!

Presentaties
Kijk de presentaties terug via onderstaande buttons.

Aanmelden of vragen
Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je graag bij de volgende editie zijn of heb je vragen? Neem dan contact op met Marloes Elskamp-Sanders via marloessanders@zorgnetoost.nl.