Manifestival 28 september 2023

Het Manifestival komt natuurlijk voort uit het Manifest Regionaal Samenwerken. Dit Manifest is inmiddels door bijna alle regionale bestuurders van de grotere zorginstellingen in onze regio ondertekend. Met het Manifestival verbinden we de zorgorganisaties in onze mooie regio. Een traditie die geboren is in 2020 en dit jaar voor het eerst 2x per jaar plaats vindt. Elke editie heeft een eigen thema. Zo stond de editie in maart in het teken van de nationale visie en strategie (een gezamenlijk product van VWS, ZN, VZVZ en Nictiz) en gingen we met de bestuurders en CMIO’s/CNIO’s aan de slag met een serious gaming. Benieuwd naar de eerdere edities? Je vindt ze terug op onze campagnepagina.

Editie september 2023
Tijdens de tweede editie van het Manifestival van dit jaar hebben we opnieuw een inspirerend en verbindend programma samengesteld met als thema “Dromen, Durven, Doen!“, in lijn met de landelijke visie en strategie van VWS.

Daarnaast willen we je graag voorstellen aan Erik Pigge, die sinds 1 september jl. Renie Heerbaart opvolgt als directeur-bestuurder van Zorgnetoost. Natuurlijk willen we ook het vertrek van Ronald Spanjer als voorzitter van de RvC niet onopgemerkt laten. Hij heeft het stokje overgedragen aan Joyce Berger.

Het programma is inmiddels bekend:

09.15 – 09.30 Inloop
09.30 – 09.40 Welkom en opening
09.40 – 11.00 Dromen
Voordat we in actie komen, laten we ons eerst inspireren op het gebied van samenwerken en leiderschap door Wineke Schoo, Directeur Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.
Samenwerken gaat niet zonder leiderschap en zeker niet zonder verzoening. Chimpansees kunnen als geen ander samenwerken en er is veel te leren als we door de bril van deze diersoort kijken. Wineke Schoo heeft al meer dan 25 jaar ervaring als gedrags- en dierentuinbioloog. Zij neemt de groep mee in de wereld van chimpanseegedrag en waar de verschillen en overeenkomsten liggen. Welk gedrag moeten wij overnemen en waar moeten we ver van weg blijven? En wat is er te gebruiken om de samenwerking nog verder te optimaliseren binnen de zorg?

11.00 – 11.30 uur: Pauze
Tijd om even op adem te komen tijdens de pauze. Grijp de kans om te netwerken en nieuwe contacten en inzichten op te doen.

11.30  – 13.00 uur: Denken
In dit programmaonderdeel nemen we je mee om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen die op ons afkomen. Samen gaan we op ontdekkingstocht om te begrijpen welke cruciale rol onze regio kan spelen. Je zult een dieper begrip krijgen van het complexe gezondheidsinformatiestelsel, met een specifieke focus op de verbindingen naar WEGIZ en IZA, toegelicht door Dirk de Wit van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Om vervolgens de brug te slaan naar wat dit voor onze eigen regio betekent en de diverse samenwerkingsverbanden die onze krachten bundelen. Dit zal worden toegelicht door Hilde Dijstelbloem (ZGT en Twente Beter) en Elise Hol (Twentse Koers).

13.00 – 14.00 uur: Netwerklunch
Na de ochtendsessie is het tijd voor een ontspannen netwerklunch, zodat je volop de kans hebt om contact te leggen met gelijkgestemde professionals.

14.00 – 15.30 uur: Doen
Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken. We gaan in vier groepen uiteen om aan de slag te gaan met vier verschillende onderwerpen:
– bestuurlijke ontwikkelingen voor regionale bestuurders, CMIO’s en CNIO’s;
– ontwikkelingen op het gebied van privacy en veiligheid voor leden van de kennisgroep privacy en veiligheid;
– ontwikkelingen op het gebied van architectuur voor leden van de kennisgroep architectuur;
– ontwikkelingen in de regio; voor leden van de regionale raadplegingsgroep.

15.30 – 17.00 uur: Netwerkborrel / afscheidsreceptie
We sluiten de dag feestelijk af met een gezellige netwerkborrel. Een uitgelezen kans om na te praten over de dag en nieuwe contacten te leggen. Tevens willen we iedereen de gelegenheid bieden om Renie Heerbaart te bedanken voor haar toewijding van de afgelopen jaren als directeur en Ronald Spanjers te danken voor zijn inzet als voorzitter van de RvC.

Ben jij er ook bij?

Aanmelden of vragen
Meld je aan via de link in de uitnodiging die je hebt ontvangen. Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je er graag bij zijn of heb je vragen? Neem dan contact op met Marloes Elskamp-Sanders via marloessanders@zorgnetoost.nl.