#Privacypost: Nagenieten van een goedbezocht en informatief festival cybersecurity in de zorg.

Vorige week vond de tweede editie van het festival cybersecurity in de zorg plaats. Er waren 20 deelsessies en we kunnen ons voorstellen dat de deelnemers keuzestress hadden. De komende weken nemen we je daarom inhoudelijk mee in enkele interessante deelsessies. Vandaag zoomen we in op de deelsessie van Erik van den Beld over security incidenten en datalekken. Erik is vanuit Audittrail werkzaam als FG’er bij Liberein. Daarmee is hij aangesloten bij onze kennisgroep Privacy en Veiligheid.

Het werd al snel duidelijk; organisaties kennen veel dreigingen en tevens vinden er veel datalekken en security incidenten plaats. Maar liefst 41% van alle datalekken in 2022 vond plaats in de zorgsector.

Aan de hand van een casus, een hack met datadiefstal, nam Erik ons mee in de verschillende fases tijdens een incident; acuut, analyse, informeren en afhandelen.  

Gelukkig had Erik ook tips om je voor te bereiden op een incident of datalek en die delen we graag met je:

  • Richt een crisisorganisatie in;
  • Zorg voor een calamiteitenplan en incidentenproces;
  • Breng je kritieke processen in beeld;
  • Creëer bewustzijn.

Wil je meer weten over het afhandelen van of voorbereiden op security incidenten of datalekken? Laat het ons weten! Dan agenderen wij je vragen in onze kennisgroep Privacy en Veiligheid en ook Erik denkt graag met je mee.