#Privacymaart :  Een sleutel voor iedereen? Nee, dank je!

In een wereld waar digitaal werken de norm is, komt het dilemma van het delen van inlogcodes en wachtwoorden maar al te vaak voor. We vroegen daarom Britt Wilms, adviseur kwaliteit en veiligheid bij Ambulance Oost, hoe zij ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot wat hij of zij nodig heeft, zonder de noodzaak om inloggegevens te delen. Ze deelt haar beste en praktische tips met ons:

🔐 Maak het persoonlijk: Dankzij Office 365 en Microsoft Authenticator, hebben medewerkers individuele toegang en is het inloggen op de naam van een collega verleden tijd. Specifieke werkrollen betekenen dat iedereen toegang heeft tot precies wat ze nodig hebben, en niets meer.

💡 Belangrijkste tip: Zorg voor de juiste rechten voor elke medewerker. Dit voorkomt de verleiding om gegevens te delen en verhoogt zowel de beschikbaarheid, integriteit als vertrouwelijkheid van informatie.

🔒 Beveiliging opschroeven: Implementatie van tweefactorauthenticatie (2FA) met Office 365 en Authenticator app zorgt voor een extra beveiligingslaag. En ja, elke nieuwe medewerker gaat door een verplichte e-learning over deze essentiële beveiligingspraktijken.

Met de verhalen en tips van professionals zoals Britt Wilms, brengen we de principes van ‘Veilig Delen, Slim Bewaren’ tot leven. Hun ervaringen benadrukken niet alleen het belang van individuele verantwoordelijkheid en technologische hulpmiddelen in de bescherming van gevoelige informatie, maar ook hoe essentieel het is om samen te werken aan een cultuur van veiligheid en vertrouwen.