#Privacymaart: Authenticatiecodes; het nieuwe doelwit van hackers

In onze digitale wereld zijn wij allemaal potentiƫle doelwitten voor hackers. Inmiddels hebben ze het ook voorzien op onze authenticatiecodes door een slimme truc met e-mail. Hackers sturen namelijk nepmails die lijken van bekende organisaties te komen. Ze proberen je zo te foppen om je speciale inlogcode te geven. Het is dus erg belangrijk om altijd goed op te letten.

Hoe blijven we veilig?
Gelukkig kunnen we onszelf ook wapenen tegen deze hackers. Bijvoorbeeld door slim om te gaan met onze wachtwoorden en altijd die extra beveiligingsstap (zoals een sms-code) te gebruiken, ook thuis. Ook is het niet perse noodzakelijk om vaak je wachtwoord te veranderen, maar vooral om op de slimme momenten dit te wijzigen en om sterke wachtwoorden te gebruiken. En wees zuinig met je inlogcodes: bewaar ze veilig, maar niet langer dan nodig.

Bonustip: let juist goed op bij veranderingen.
Als er een nieuwe collega komt of wanneer een collega vertrekt, zorg er dan samen voor dat alles rondom hun toegang tot de systemen goed is geregeld. Zo voorkomen we dat er ‘digitale deuren’ onbedoeld open blijven staan.

Laten we samen scherp blijven: deel nooit zomaar je codes en wees kritisch op alle berichtjes en mails die je ontvangt.