#Privacymaart: Samen Sterker, de kracht van bewust delen en bewaren

Na een inspirerende maand vol bewustwording, kennis en nieuwe inzichten, sluiten we de campagne Privacymaart af. We hebben samen ontdekt hoe belangrijk, en toch hoe eenvoudig, het kan zijn om privacy en informatieveiligheid te waarborgen. We hebben gezien hoe essentieel het is om verantwoordelijk om te gaan met het delen en bewaren van informatie, en hoe we dit kunnen integreren in ons dagelijks werk. Tijdens onze interviews met de verschillende experts in onze mooie regio kwam vaker het concept nanolearning ter sprake. Als kers op de taart willen we daarom nog kort, hoe kan het ook anders, ingaan op dit concept.

Wat is nanolearning en wat heb ik er aan?
Met korte, toegankelijke modules van slechts 3 minuten, biedt nanolearning de mogelijkheid om snel en effectief kennis op te doen, perfect passend binnen het drukke schema van elke professional. Het stelt ons in staat om voortdurend bij te leren over actuele thema’s, van privacywetgeving tot de nieuwste veiligheidsprotocollen, op een manier die niet overweldigend is. Dit past perfect bij ons doel: privacy en veiligheid op een positieve en ludieke manier onder de aandacht brengen.

Vooruit kijken
Terwijl we deze campagne afsluiten, blijven we ons volop inzetten op het gebied van privacy & veiligheid:

– met onze kennisgroep privacy en veiligheid. We blijven elkaar bevragen in onze kennisomgeving en we blijven tijdens bijeenkomsten kennis en ervaring met elkaar uitwisselen.

– het festival cybersecurity in de zorg. Samen met Bureau Acute Zorg, Saxion, Universiteit Twente, SHT-Thoon en Fea organiseren we de derde editie van het festival cybersecurity. Het festival richt zich op kennis, vaardigheden, gedrag en competenties rondom cybersecurity in de zorg. Lees er meer over op onze website

– Ken jij onze #privacypost al? Dit zijn korte berichten op onze verschillende kanalen over privacy of veiligheid. We hebben hier inmiddels zoveel over te vertellen dat dit een wekelijks bericht zal worden.