Wat een fantastische dag was het dinsdag tijdens de derde editie van het Festival Cybersecurity in de Zorg

De positieve insteek en de nadruk op samenwerking en voorbereiding hebben deze dag tot een groot succes gemaakt. Met afwisselende presentaties en hands-on werksessies hebben we samen gekeken naar wat er wél kan en hoe we ons nog beter kunnen voorbereiden op cyberdreigingen.

Een van de hoogtepunten van de dag was de Cyber Escapebox, waar deelnemers fanatiek aan de slag gingen om hun bewustwording over cybersecurity te vergroten. Deze interactieve sessie liet zien hoe je spelenderwijs sterke wachtwoorden kunt creëren, phishingmails kunt herkennen en het belang van incidentrapportage begrijpt. Het enthousiasme was duidelijk merkbaar!

De diversiteit van de aanwezigen stemde ons hoopvol. We zagen een breed scala aan deelnemers, van verschillende zorginstellingen uit de regio en uiteenlopende functies. Dit laat zien dat er een groeiende interesse en betrokkenheid is rondom het thema cybersecurity in de zorgsector.

Naast de boeiende presentaties, zoals de keynote van Don Eijndhoven over de invloed van geopolitieke ontwikkelingen op cybersecurity in de zorg en de praktische sessies over de NIS2-wetgeving, was er volop ruimte voor interactie en discussie. We bespraken niet alleen de uitdagingen, maar vooral ook de oplossingen en kansen die er liggen.

Deze derde editie smaakt naar meer en we gaan er vanuit dat dit festival een mooie regionale traditie wordt! Samenwerken en goed voorbereid zijn, blijven cruciaal om de zorgsector weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen. Laten we deze positieve energie vasthouden en samen blijven werken aan een veilige digitale zorgomgeving.

Tot de volgende editie!

Acute Zorg Euregio, SHT-THOON, FEA CHPA, Hogeschool Saxion, University of Twente CVD – Centrum voor Veiligheid en Digitalisering