Michiel Pot wordt nieuwe directeur-bestuurder Zorgnetoost

Op 1 november 2024 start Michiel Pot als nieuwe directeur-bestuurder van Zorgnetoost.
Zorgnetoost is de regionale samenwerkingsorganisatie voor toekomstbestendige zorg in Twente. Michiel neemt het stuur van Zorgnetoost over van Erik Pigge.

Joyce Berger-Roelvink, bestuurder van MST en voorzitter van de RvC van Zorgnetoost: “We staan voor een enorme zorgtransformatie in Twente. Dwars door de zorgketen heen. Dat vraagt om een kundige, maar vooral ook inspirerende leider. Michiel heeft zich als bestuurder al meerdere keren bewezen in grote, impactvolle veranderbewegingen. We zijn enorm blij met zijn komst.”

Michiel Pot is geboren en getogen in Twente en een bekend gezicht in de regio. In zijn omvangrijke carrière als procesmanager, directeur, bestuurder, founder en adviseur, kenmerkt hij zich boven alles als conceptueel strateeg en verbinder. Met de nodige successen achter zijn naam, bijvoorbeeld als CEO van uitzendbureau In Person en als founder van Ziezodan, het disruptieve platform in vastgoedonderhoud.

“Ik regisseer beweging die impact maakt.” licht Michiel toe. “De verandering zelf of de onderliggende techniek is niet altijd het doel. Wat mij drijft is het bouwen van organisaties die succesvol zijn in wat ze doen. Onnodig ingewikkelde processen terugbrengen naar de kern. Nieuwe paden bedenken. Uiteindelijk komt het erop neer dat we de keten zo inrichten dat de inwoners èn de zorgprofessionals die de verandering dragen er blij van worden.”

Inge Zwijnenberg, bestuurder bij Carintreggeland en lid van de RvC van Zorgnetoost: “Voor onze agenda voor de Twentse zorg brengt Michiel een inspirerend trackrecord mee. Wat daarin opvalt, is zijn realistische, mensgerichte benadering. Hij kijkt op een innovatieve manier naar organisaties, techniek en processen, maar weet als geen ander dat het uiteindelijk allemaal om mensen draait. Dat past bij ons. Als zorgprofessionals  bouwen we samen aan de toekomst. Zij aan zij.”