Manifestival 2023

Het Manifestival komt natuurlijk voort uit het Manifest Regionaal Samenwerken. Dit Manifest is inmiddels door bijna alle regionale bestuurders van de grotere zorginstellingen in onze regio ondertekend. Met het Manifestival verbinden we de zorgorganisaties in onze mooie regio. Een traditie die geboren is in 2020 en dit jaar voor het eerst 2x per jaar plaats vindt. Elke editie heeft een eigen thema. Benieuwd naar de eerdere edities? Je vindt ze terug op onze campagnepagina.

Programma 2023
Dit jaar staat het Manifestival in het teken van de ontwikkelingen die op onze zorgsector afkomen. De urgentie om zorgprocessen te digitaliseren wordt breed gevoeld. Urgentie is er door de schaarste aan personeel versus een toenemende zorgvraag maar ook door de toekomstige wet- en regelgeving die digitalisering verplicht gaat stellen. Het integraal zorgakkoord (IZA) stelt zelfs digitale transitie rand voorwaardelijk aan de zorgtransitie. Een flinke opgave om zowel aan de vragen van onze eigen mensen als aan de vragen ‘vanuit Den Haag’ te voldoen. Wij willen hier graag ons steentje aan bijdragen. 

Nationale visie en strategie 
We starten met een inkijkje in de nationale visie en strategie op het gezondheidsinformatiestelsel. Dit is een gezamenlijk product van VWS, ZN, VZVZ en Nictiz  en neemt de toekomst van zorg, gezondheid en informatievoorziening in samenhang.

Serieus aan de slag 
Van onze collega’s uit Brabant hoorden we eerder dat zij onder leiding van Nictiz met hun zorgbestuurders een serious game hadden gespeeld om te ontdekken wat al deze ontwikkelingen voor de dagelijkse praktijk betekenen. Omdat de bestuurders daar zo enthousiast over zijn, willen wij jullie ook in de gelegenheid stellen om dit spel met elkaar te spelen. 

Netwerklunch
Uiteraard sluiten we de bijeenkomst weer af met een netwerklunch waarbij er de gelegenheid is om bij te praten met de regionale bestuurders, CMIO’s en CNIO’s. 

Aanmelden of vragen
Heb jij je nog niet aangemeld? Doe dit dan snel door te mailen naar secretariaat@zorgnetoost.nl of door de outlook-uitnodiging te accepteren. Geen uitnodiging ontvangen en wil je er graag bij zijn of heb je vragen? Neem dan contact op met Marloes Elskamp-Sanders via marloessanders@zorgnetoost.nl.