#Privacymaart: Veilig online; snap wat je aan het doen bent.

Deze eerste week van de campagne gaat over het onderwerp veilig online. Een onderwerp dat veel vragen oproept. Erik Pigge, Frits Schook en Henk Bakker delen hun ervaringen met ons.
Binnen Mediant is veel aandacht om medewerkers beter digitaal vaardig te maken, aldus Henk Bakker. We geven bijvoorbeeld uitleg over hoe een dossier in elkaar zit en hoe je rapporteert. Als je snapt hoe het digitaal werkt en de context begrijpt, maak je het geheel een stuk veiliger.
Ook Erik Pigge van Zorggroep Sint Maarten beaamt het belang van het begrijpen van waar je mee bezig bent. Hij deelt zijn gouden gedragsregel met ons: “Niet verwerken, tenzij… niet verwerken, tenzij. Stel jezelf de vraag: kan het ook op een minder ingrijpende manier met dezelfde resultaten? Kan je anonimiseren, of op een andere manier delen? Nee, tenzij moet de grondhouding zijn voor verwerking en omgaan met persoonsgegevens.”
Tevens zijn er veel vragen over het maken van foto’s door medewerkers. Vragen die Frits Schook herkent: “de klant wil dat ik een foto maak, wat moet ik doen?” De insteek binnen CarintReggeland is om privacy zo natuurlijk mogelijk in het proces te organiseren. Ook binnen de Posten worden medewerkers geattendeerd over het maken van foto’s.

Quotekaart Erik Pigge