#Privacymaart: zet de puntjes op de i.

“Medewerkers letten er goed op dat zorgvuldig met uitslagen wordt omgegaan. Potjes met materialen met patiëntgegevens belanden netjes bij de juiste afvalstroom. Maar deze wordt ’s avonds niet altijd afgesloten voordat de schoonmaak komt.” Het gaat dus vaak net om de puntjes op de i, vertelt Ellen Visschedijk van LabMicta.
Ook Maaike Vervoort van de SHO benadrukt dat kleine foutjes een hele reeks fouten tot gevolg kunnen hebben. The devil is in the detail zou je kunnen zeggen. “dat een fout aan het begin van de keten van labonderzoek die te maken heeft met identificatie en controle van persoonsgegevens grote gevolgen kan hebben. Daar krijg je later last van en het probleem wordt steeds groter en ingewikkelder en kost steeds meer tijd om het op te lossen. Er is een groot belang dat identificatie goed gaat.” De herkenbare Nennie van de SHO helpt hierbij.