#Privacymaart: Samenwerken is van onschatbare waarde, ook over regiogrenzen heen.

We zijn alweer in de laatste week van de campagne beland, met een hopelijk zeer herkenbaar thema: thuiswerken! Thuiswerken kent zo z’n voordelen. Geen reistijd en lekker aan de slag op je sloffen. Maar het is ook erg afstandelijk om iedereen steeds via een beeldscherm te zien! Ook brengt het wat nieuwe uitdagingen met zich mee.

Annemarie Padberg is opleidingscoördinator bij Medlon en vertelt dat de e-learning die binnen Medlon breed wordt ingezet, ook modules bevat over hoe je goed thuis kan werken. “De uitgebreide e-learning van Medlon is een cadeautje voor de medewerkers. Het is heel interactief en je kan zelf bepalen wat je leest of luistert. Naast een module over thuis werken kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor mindfulness, of een vreemde taal leren. Leuk!”.

Ook Roessingh maakt gebruik van e-learning om de bewustwording voor privacy te stimuleren, vertelt Elisa Jolink. Wist je dat Roessingh de e-learning van collega RSO Sleutelnet heeft gebruikt? Tijdens de privacymaartcampagne van 2020 hebben wij deze aangeboden bij alle instellingen in de regio. Bij Sleutelnet hebben ze namelijk veel ervaring met het inzetten van e-learning. Samenwerken is van onschatbare waarde, ook over regiogrenzen heen.

Wij vroegen daarom Lisa van Sleutelnet over de voordelen van e-Learning. “Veilig omgaan met vertrouwelijke informatie is van belang voor alle medewerkers, óók voor medewerkers die geen toegang hebben tot zorginformatie van cliënten. Met de AVG E-learning wordt het bewustzijn van medewerkers omtrent de AVG en NEN 7510 aantoonbaar vergroot. Door de E-learning wordt er onder andere kennis opgedaan over het veilig omgaan met informatie, IT-middelen, e-mailen, en het melden van incidenten (datalekken).” Vertelt Lisa Elderhorst enthousiast.

privacymaart lisa elderhorst