#Privacymaart: hoe schoon is jouw bureau?

Clean desk is ook belangrijk bij thuis werken. Al is dat soms ook wel lastig merken Ilse Moes van Thoon en Liesbeth ten Have van Tactus op. Liesbeth: “Vooral als medewerkers thuiswerken is het lastig. Al gelden thuis natuurlijk dezelfde hygiënemaatregelen als op kantoor” Ilse: “Als je in een gesloten omgeving komt, waar weinig externen komen, is het belang van clean desk lastig uit te leggen. En als je op je werkplek terugkomt, moet je het wachtwoord invullen, dat wordt steeds complexer.”

“Bij clean desk moet je regelmatig je wachtwoord invullen om weer in te loggen. Dat wachtwoord moet veilig zijn en wordt dan ook steeds complexer. Zo wordt een wachtwoord een steeds grotere hobbel. De verwachting is dat er meer biometrie wordt ingezet, zoals fingerprint.”, aldus Ilse.