#Deregiowerkt: RAC

Tijd voor de volgende stap in de route van goede ideeën in de campagne #deregiowerkt. Heb jij een goed idee ingediend? Grote kans dat de regionale architectuurcommissie (RAC) hier dan mee aan de slag is. De RPPC (de regionale projectportfoliocommissie) vraagt namelijk vaak advies aan de RAC. In deze commissie vind je de knappe koppen met expertise op het gebied van architectuur van de zorgorganisaties die investeren in ZorgNetOost. Zij beoordelen een projectcanvas op het gebied van architectuur. Ook bewaken ze de regionale (zorg)architectuur.

‘Een wildgroei aan netwerken, applicaties en infrastructuur, zorgen voor complexe uitdagingen als we informatie willen uitwisselen in de regio. Door hier met onze aangesloten instellingen een referentie architectuur te bepalen, maken we het onszelf in de regio een stuk makkelijker voor de toekomst. We hebben deze referentie architectuur vastgelegd in regionale architectuur principes. Deze principes geven elke zorginstelling richting bij het aanschaffen of implementeren van zorg IT infrastructuur’, vertelt een enthousiaste Pim die vanuit ZNO deelneemt in de RAC.

#RSO #regionalesamenwerking #gegevensuitwisseling #deregiowerkt #digitaliseringindezorg #samenwerken #ict #zorg #werkplan