Deregiowerkt; de laatste adviescommissie

Onze derde adviescommissie is een hele mond vol; de regionale commissie wet- en regelgeving, oftewel de RCWR. Tijd om kennis te maken!
Zoals bekend begint de route van een goed idee bij de RPPC. Zij kunnen advies vragen aan de RCWR bij vraagstukken op het gebied van privacy en veiligheid. In de commissie zitten experts op het gebied van wet- en regelgeving van de zorgorganisaties die investeren in ZorgNetOost. De voorzitter, Vincent Rikkerink, is voor velen een bekend gezicht. Hij is al jaren nauw betrokken bij ZorgNetOost en is ook voorzitter van onze Regieraad.

“Wet- en regelgeving op het gebied van privacy, elektronische gegevensuitwisseling en cliënten/patiënten rechten in deze is voor velen complexe en vaak taaie materie. Samen volgen we de landelijke ontwikkelingen en brengen we de bij Twentse zorginstellingen aanwezige kennis hierover bij elkaar. Op basis hiervan informeren en adviseren we t.a.v. deze specifieke wet- en regelgeving op gemeenschappelijke thema’s en ontwikkelingen in de regio Twente. De bundeling van kennis en capaciteit in de regio en het enthousiasme wat ik bij een ieder hierbij ervaar geeft me veel energie om deze samenwerking nog meer gestalte te geven” – Vincent Rikkerink.

#RSO #gegevensuitwisseling #digitaliseringindezorg #samenwerken #werkplan