#ZNOPrivacypost: Samen (wachtwoord)veiliger

Onlangs deelde collega-RSO Gerrit zinvolle tips over wachtwoorden en gebruikersnamen. Vanuit ZorgNetOost zijn we hier ook mee bezig; september is namelijk onze wachtwoordmaand. We voegen graag twee tips toe aan de lijst van Gerrit. Welke RSO maakt de lijst met wachtwoordtips compleet? RSO’s helpen elkaar én dagen elkaar uit om samen (wachtwoord)veiliger te worden.

Binnen ZorgNetOost geven we ieder jaar in september extra aandacht aan veilige wachtwoorden. We hebben in de loop van de jaren tips verzameld en delen die graag met jullie:

De eerste tip: regel toegang in geval van nood. Het kan onverhoopt gebeuren dat één van de collega’s onverwachts uitvalt of dat iemand niet meer aanspreekbaar is. Op dat moment ontstaat het risico dat niemand meer toegang heeft tot de gegevens van deze collega. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Door toegang in geval van nood in te regelen, kan worden voorkomen dat collega’s in onverwachte situaties worden buitengesloten.

Onze tweede tip is de jaarlijkse wachtwoordchallenge. Het doel van de challenge is om in de maand september zoveel mogelijk wachtwoorden te vervangen. Dit draagt bij aan het bewustzijn voor de houdbaarheid van wachtwoorden. Dit jaar hebben wij ons ten doen gesteld om tussen 20 en 30 september iedere dag een wachtwoord te vervangen.

We verwachten dat onze collega-RSO’s ook goede tips hebben. Dus daarom trekken we de challenge deze maand graag breder: wie maakt ons lijstje compleet?

RSO’s; we helpen elkaar én we dagen elkaar uit. Zo worden we samen sterker en (wachtwoord)veiliger.

#ZNOPrivacypost #wachtwoordchallenge #Samenwerken #Verbinden # RSO #Privacy #RSONederland