80% opt-in voor apotheken als startsein voor onze campagne

We hebben onlangs in de regio een mooie regionale mijlpaal bereikt: 80% opt-in voor apotheken! Daar zijn we trots op. En dat biedt potentie. Potentie om het LSP nog beter te gebruiken nu er voor huisartsen en apotheken zo’n goede basis is. Daarom starten we op 2 november een LSP-campagne om het LSP optimaal in te zetten.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten… We vroegen Erik Mijnhardt, voorzitter van de TAO-UA, naar zijn tip om het LSP optimaal te gebruiken in de apotheek. De conclusie van Erik en zijn collega-apotheker Teuni van den Bosch: ‘het is goed om consequent te werken volgens een methodiek. Dan merk je vanzelf als een dossier niet compleet is’. En verder: ‘kijk kritisch naar je eigen systeem en bepaal hoe ver je bent. Maar vooral: gewoon doen. Niet lullen maar poetsen’. Matthijs van der Kraats, bestuurslid TAO-UA, vult aan: en nu door naar 90% opt-in. We kunnen de meeste winst nog behalen door specifieke doelgroepen te benaderen, dat zijn veelal de kwetsbare patiëntgroepen. Als ons dat lukt, kunnen we het LSP nog beter gebruiken, omdat we dan een nóg betere regionale dekking hebben.