#LSPdaarkomjeverdermee

Tijdens de LSP Kennisgroep gaat vandaag de campagne #LSPdaarkomjeverdermee van start! Deze groep kent al een lange historie en verschillende namen. Zo zijn we in 2012 gestart met een Taskforce LSP, waarin we ons vooral hebben gericht op de overgang van opt-out naar opt-in en het ondersteunen van de zorgverleners op de aansluiting op het LSP.

In Twente waren we natuurlijk al lang gewend aan het uitwisselen van informatie via het RSP. Geen wonder dat we dan ook als regio snel koploper werden in zowel het aantal toestemmingen aan huisartsen en apotheken als het aantal aangesloten zorgverleners. Niks bijzonders denken we dan misschien als nuchtere Tukker. Wat zeker zo bijzonder is, is dat deze groep is blijven bestaan met een aantal betrokkenen van het eerste uur: Joris van Grafhorst, Bert Sanders, Jacqueline Noltes-Beverdam, Renate Haakmeester, Jeroen van de Sanden).

En deze groep is inmiddels uitgebreid met meer vertegenwoordigers van ziekenhuizen, huisartsen, apothekers en huisartsenposten (Joost Masselink, Krista van Steeg, Luc Huurneman, Carla Mollink, Lidwien Kruijswijk Jansen, Ilse Moes, Marten Berghuis, drs., BBA, Mathijn Brummelhuis, Nadien Abbink en Wilfred de Boer). Samen met VZVZ bespreken we in de kennisgroep idee├źn, problemen, adviezen en communicatie ter bevordering van aansluiting en gebruik van het LSP in de regio. De perfecte club om de campagne mee in te luiden dus!

De komende periode praten wij je daarom elke dinsdag bij over het LSP. Zo komen er tips voorbij over het gebruik van het LSP en gaan we bijvoorbeeld in op landelijke en regionale ontwikkelingen. Kortom, dat wil je niet missen!

#regionalesamenwerking #gegevensuitwisseling #LSPcampagne #kennisoverdracht