#LSPdaarkomjeverdermee: meer Tips uit Twente

Op dinsdag is het weer tijd voor onze #LSPcampagne met de beste tips uit Twente over hoe je het LSP zo optimaal in kan zetten. Deze week de eer aan farmaceutisch manager Fiona en huisarts Bert Sanders. Lees mee en vul aan!

Fiona, Farmaceutisch manager bij apotheek Koop is blij met de drie informatiekaarten die vanuit #Pharmacom kunnen worden uitgedraaid. Het gaat om: LSP-acties in Pharmacom, helpkaart met afkortingen en een uitgebreide handleiding LSP-module in Pharmacom Nieuw. We vroegen Fiona welke tip uit deze documenten het meest waardevol is: ‘dat is absoluut punt 6 uit de helpkaart: patiënten registreren voor opt-in. Het is belangrijk om zowel voor het LSP als voor labwaarden opt-in te registeren. Zo hebben apothekers namelijk inzicht in labwaarden via de dienst lab XDS van ZorgNetOost’.

Fiona Duraku heeft nog een tip voor Pharmacom gebruikers: ‘als je in Pharmacom beschikt over de module voor het digitaal recept, komt een pop-up in beeld als er voor de patiënt nog geen opt-in is geregistreerd. Dat is erg handig’.

Ook vroegen we huisarts Bert Sanders naar zijn beste tips voor collega’s. Hij benadrukt het belang van het opnemen van het vragen van patiënttoestemming in de standaard werkwijze: ‘Doordat wij de opt-in vraag meenemen bij het inschrijven van nieuwe patiënten, zit dit ingebed in ons proces. Mede hierdoor hebben we een hoog opt-in percentage waardoor ik er gerust op kan zijn dat de belangrijkste informatie over mijn patiënten op de HAP beschikbaar is.’

Heb jij nog een tip voor ons die hier niet benoemd is? Laat je beste tip hieronder achter!

#TipsuitTwente #gegevensuitwisseling #regionalesamenwerking #kennisoverdracht