#Deregiowerkt: samen!

Samenwerken, dat doen we graag. We worden daarom erg enthousiast van het feit dat de ziekenhuizen ZGT en MST bezig zijn met de invoering van een Elektronisch Patiëntendossier (EPD) dat op dezelfde wijze is ingericht. Dit biedt kansen voor de samenwerking natuurlijk! En vandaag kunnen we ZGT feliciteren met de livegang! Wat een prachtige mijlpaal.

Vanuit ZorgNetOost zijn we hier natuurlijk bij betrokken. Niet alleen bij het feestje vandaag, maar ook op de weg hier naar toe. Zo was @Marieke gisteren nog bij @TMZ om de koppeling te testen en te kijken naar de mogelijkheden voor implementatie van de verpleegkundige dataset vanuit het project de juiste zorg op de juiste plek. Ook zijn bijvoorbeeld alle koppeling met @Point getest zodat onze regionale dienst ZNO Overdracht goed blijft werken.

Deze livegang betekent ook dat we zijn gestopt met MijnZorgNetOost. Het portaal waar patiënten al sinds 2014(!) toestemming vast konden leggen voor het beschikbaar stellen van medische gegevens voor MST en ZGT. Als regio liepen we ook toen al weer mooi voorop! Nu het mogelijk is om via de eigen portalen van de ziekenhuizen deze toestemming vast te leggen, kan dit regionale portaal uit. We willen het immers zo simpel mogelijk houden voor patiënten en zorgverleners.

RSO #regionalesamenwerking #gegevensuitwisseling #samenwerken