#LSPdaarkomjeverdermee: Twentse wijsheid

Wist je dat we in Twente zelfs een RSP hadden? Een heus regionaal schakelpunt, voordat er een landelijk schakelpunt was. Iets met wijzen uit het Oosten? 😉 Niet zo gek dus dat ook het landelijk schakelpunt snel werd omarmd. Met deze bak aan ervaring in de regio hebben we daarom weer nieuwe tips uit Twente om het LSP optimaal te gebruiken:

Apothekers Teuni van de Bosch en Erik Mijnhardt benadrukken dat het belangrijk is om consequent te werken volgens een methodiek. Dan merk je het vanzelf als een dossier niet compleet is. Het is fijn dat we kunnen ‘vlaggen’ als er nog geen opt-in is vastgelegd. Het liefst al bij de receptverwerking. Dat is een fijne manier van werken.

Huisarts Joris Grafhorst vult aan: ‘het is een ongoing proces. Bij nieuwe patiënten vragen we opt-in uit. Gelukkig heeft onze praktijk al een hoog opt-in percentage’.

Farmaceutisch manager Fiona maakt de lijst met tips compleet: ‘we laten het LSP meerdere keren per dag draaien om informatie op te halen, zodat de informatie tijdig wordt opgehaald en bijgewerkt’.


Heb jij je beste LSP tip al ingezonden?

quote ZorGNetOost campagne lspdaarkomjeverdermee Fiona

#TipsuitTwente #gegevensuitwisseling #regionalesamenwerking #kennisoverdracht #LSP